A tarhonya pirítva lesz igazán finom: így gyerekjáték az elkészítése
Az apró tészta hungarikum, mely pörköltfélék mellé kötelező, de magyaros levesekben is érdemes kipróbálni.
Itt a május, ami azt jelenti, hogy már kapható újburgonya. A kedvelt zöldségből pompás étkek kerülhetnek az asztalra, legyen szó köretről vagy egytálételről. Most egy kiadós, szaftos receptet mutatunk, ami pörköltalappal készül.
A fogást bátran összedobhatod nagyobb adagban, akár bográcsban is. Mivel ez egy magyaros étel, mehet bele paprika és paradicsom is: a csípősebb ízek kedvelői bátran adjanak a raguhoz 1-2 evőkanál csípős paprikakrémet, de sűrített paradicsom is elfér a fazékban, csak sűrűbb lesz tőle a szaft.
A húst vágjuk tetszőleges kockákra vagy csíkokra.
A finomra vágott hagymát egy kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a húst és pirítsuk fehéredésig. Ezután fűszerezzük fűszerpaprikával, sóval, borssal és majoránnával, keverjük hozzá a megmosott és szükség szerint összevágott újkrumplit, illetve a tarhonyát is.
A ragut félig lefedve főzzük néhány percig, majd öntsük fel vízzel, és a borsót is keverjük hozzá.
Az ételt 20-25 percig főzzük még, addig, amíg a krumpli és a tarhonya megpuhul. Ha szükséges, még vizet adhatunk a raguhoz.
A kész ételt petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu