Krémes, majonézes salátareceptek – Hidegben jobban esnek a tartalmas ételek
A majonézes saláták rajongótábora igen széles, sokan inkább a tartalmas, laktató szószokat választják az ecetes öntetek helyett.
A szilveszteri vendégváró asztalon a lencse kötelező, hisz a babona szerint sok pénz áll a házhoz a következő esztendőben, ha az év utolsó napján lencsét eszünk. Általában a lencse főzelék formájában kap helyet a menüben, ha azonban újítanál, és valami különlegessel lepnéd meg a vendégsereget, akkor dobd össze ezt az ízletes lencsesalátát.
Az egyszerűség kedvéért bolti majonézzel ajánljuk a receptet, de ha időd engedi, akkor készítsd el házilag. A salátát sokféle finomsággal feldobhatod: kockázz bele lila hagymát, füstölt szalonnát, kolbászt, főtt tojást vagy virslit, ha ilyen extrákkal gazdagítod, akár önmagában is kínálható.
A lencsét egy éjszakára áztassuk vízbe.
Másnap szűrjük le, és bő vízben, kevés sóval főzzük puhára. Szűrjük le, majd tegyük keverőtálba.
A tejfölt, majonézt, mustárt, fokhagymát, sót és borsot keverjük össze, majd forgassuk egybe a lencsével.
A salátát lefedve hűtőben tároljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu