Pénzhozó majonézes lencsesaláta: ott a helye az ünnepi asztalon

7
Nyomtatás
Majonézes lencsesaláta cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A majonézes lencsesaláta tökéletes köret fasírt vagy malacsült mellé, de önmagában is megállja a helyét.

A szilveszteri vendégváró asztalon a lencse kötelező, hisz a babona szerint sok pénz áll a házhoz a következő esztendőben, ha az év utolsó napján lencsét eszünk. Általában a lencse főzelék formájában kap helyet a menüben, ha azonban újítanál, és valami különlegessel lepnéd meg a vendégsereget, akkor dobd össze ezt az ízletes lencsesalátát.

Így még finomabb

Az egyszerűség kedvéért bolti majonézzel ajánljuk a receptet, de ha időd engedi, akkor készítsd el házilag. A salátát sokféle finomsággal feldobhatod: kockázz bele lila hagymát, füstölt szalonnát, kolbászt, főtt tojást vagy virslit, ha ilyen extrákkal gazdagítod, akár önmagában is kínálható.

Majonézes lencsesaláta

Majonézes lencsesaláta ct

Hozzávalók 6 személyre

  • 400 g lencse
  • 400 g tejföl
  • 8 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. bors
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét egy éjszakára áztassuk vízbe.

Másnap szűrjük le, és bő vízben, kevés sóval főzzük puhára. Szűrjük le, majd tegyük keverőtálba.

A tejfölt, majonézt, mustárt, fokhagymát, sót és borsot keverjük össze, majd forgassuk egybe a lencsével.

A salátát lefedve hűtőben tároljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon