Málnalekvár téli kivitelben: fagyasztott gyümölcsből készül a nasi
Málnalekvárt nem csak nyáron főzhetsz: ha télen kívánod meg, akkor egy kisebb adagot fagyasztott gyümölcsből, chiamaggal is készíthetsz.
Elfogyott a nyáron eltett málnalekvár? Esetleg idén nem volt időd a befőzésre? Sebaj, télen is van rá megoldás, ráadásul házi, hiszen kisebb mennyiségben, fagyasztott gyümölcsből is elkészítheted, és mennyei lesz a végeredmény.
Ez a változat arra hivatott, hogy néhány napon belül megedd: nem tartalmaz tartósítószert, és dunsztolást sem igényel, így kihűlés után azonnal fogyasztható. Emellett érdekessége, hogy chiamagot is tartalmaz, ami nemcsak a zselésítésben segít, de értékes tápanyagokkal is kiegészíti a lekvárt.
Málnalekvár chiamaggal
Hozzávalók 1 adaghoz
- 300 g málna
- 3 ek juharszirup vagy cukor
- 2 ek chiamag
Elkészítés:
A málnát mossuk meg, tegyük egy edénybe, és alacsony hőfokon kezdjük forralni. Pár perc után tördeljük össze egy villával, majd keverjük hozzá a juharszirupot vagy cukrot és a chiamagot, majd együtt is főzzük további 5 percig.
Vegyük le a tűzről, és öntsük befőttesüvegbe. Hagyjuk kihűlni, és utána akár azonnal ehetjük. A maradékot hűtőben tároljuk, és 1 héten belül fogyasszuk el.
-
2024-04-21 08:36:01
-
2024-03-24 10:16:01
-
2024-02-23 07:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!