Málnalekvár téli kivitelben: fagyasztott gyümölcsből készül a nasi

Malnalekvar-chiamaggal-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Málnalekvárt nem csak nyáron főzhetsz: ha télen kívánod meg, akkor egy kisebb adagot fagyasztott gyümölcsből, chiamaggal is készíthetsz.

Elfogyott a nyáron eltett málnalekvár? Esetleg idén nem volt időd a befőzésre? Sebaj, télen is van rá megoldás, ráadásul házi, hiszen kisebb mennyiségben, fagyasztott gyümölcsből is elkészítheted, és mennyei lesz a végeredmény. 

Ez a változat arra hivatott, hogy néhány napon belül megedd: nem tartalmaz tartósítószert, és dunsztolást sem igényel, így kihűlés után azonnal fogyasztható. Emellett érdekessége, hogy chiamagot is tartalmaz, ami nemcsak a zselésítésben segít, de értékes tápanyagokkal is kiegészíti a lekvárt.

Málnalekvár chiamaggal

Malnalekvar-chiamaggal

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 300 g málna
  • 3 ek juharszirup vagy cukor
  • 2 ek chiamag
Recept idők

Elkészítés:

A málnát mossuk meg, tegyük egy edénybe, és alacsony hőfokon kezdjük forralni. Pár perc után tördeljük össze egy villával, majd keverjük hozzá a juharszirupot vagy cukrot és a chiamagot, majd együtt is főzzük további 5 percig.

Vegyük le a tűzről, és öntsük befőttesüvegbe. Hagyjuk kihűlni, és utána akár azonnal ehetjük. A maradékot hűtőben tároljuk, és 1 héten belül fogyasszuk el.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük