Mamaféle cseresznyés-mákos rétes: házi tésztával mutatjuk

4
Nyomtatás
Mamaféle cseresznyés-mákos rétes cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A ropogós, vékonyra húzott réteslap gazdag mákos, cseresznyés töltelékkel csábít.

A finom házi rétes kézzel nyújtott tésztából készül, de bolti réteslappal is kivitelezhető a recept. Ha van időd és energiád, akkor feltétlen próbáld ki a házilag készült tésztát, mert az tényleg semmihez sem fogható! Egyszerűen összedobható, főleg, ha géppel készül, kézzel kicsit időigényesebb, akár 20 percig is tarthat a dagasztása.

Az elkészült rétest vastagon szórd meg porcukorral, de ha szeretnéd, tejszínhabot és vaníliafagyit is kínálhatsz mellé. Ha pedig nem kapsz cseresznyét, meggyel próbáld ki a receptet!

Mamaféle cseresznyés-mákos rétes

Mamaféle cseresznyés-mákos rétes ct

Hozzávalók 4 személyre

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 1 teáskanál
  • 1 darab tojás
  • 40 g liba- vagy kacsazsír
  • 300 ml víz
  • 1 evőkanál ecet
  • olvasztott liba- vagy kacsazsír a tészta locsolásához

Töltelék:

  • 250 g darált mák
  • 220 g porcukor
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 80 dkg magozott cseresznye
  • olvasztott liba- vagy kacsazsír a rétes kenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit mérjük keverőtálba és dagasszuk hólyagosra. Ezután takarjuk le konyharuhával és pihentessük 1 órát.

A tésztát tiszta konyharuhán, enyhén olajos kézzel húzzuk ki (belülről kifelé).

A tésztát locsoljuk meg kevés zsírral.

A mákot keverjük össze a porcukorral és a citrom reszelt héjával. Ezután szórjuk a zsírral locsolt tésztára a cseresznyével együtt. A tésztát a konyharuha segítségével tekerjük fel.

A rétest helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük meg zsírral. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük szép aranybarnára.

Az elkészült rétest porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon