Álomfinom, bögrés cseresznyés süti: kezdők is el tudják készíteni

Egyszerű bögrés cseresznyés süti cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szemet gyönyörködtető cseresznyés sütit pillanatok alatt össze lehet dobni, nincs ember a földön, aki ne szeretné.

Talán kissé elfogult vagyok, de ha gyümölcsös sütiről van szó, akkor nekem az epres és a cseresznyés a nagy kedvenceim. Amint elindul a szezon, előkapom a családi receptes füzetet, és összedobom a régi kedvenceket.

Amikor a cseresznyén a sor, akkor jön a mama bögrése. A kevert finomság egyszerűen és gyorsan készül. Érdemes dupla adaggal sütni, mivel addig jár rá a család és a vendégsereg, amíg az utolsó morzsa is elfogy. A cseresznyés süti mindenféle plusz nélkül is csodás, de ha szeretnéd, vaníliás fagyival és tejszínhabbal is kipróbálhatod.

Így nem süllyed le a cseresznye

Persze nem baj, ha ez megtörténik, ha azonban azt szeretnéd, hogy a piros szemek a tészta tetején díszelegjenek, akkor a lecsepegtetett gyümölcsöt forgasd össze 1 evőkanál liszttel, úgy biztos, nem merül az aljára.

Bögrés cseresznyés süti

Egyszerű bögrés cseresznyés süti ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg cseresznye
  • 2 darab tojás
  • 0.5 bögre cukor
  • 1.5 bögre liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 bögre olaj
  • tej szükség szerint (kb ¾ bögre)
Recept idők

Elkészítés:

A cseresznyét mossuk meg és magozzuk ki.

A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet, sót, sütőport és vaníliás cukrot. Kezdjük el összekeverni a masszát, közben az olajat és a tejet is adjuk hozzá. A tejet kis adagban adjuk a masszához, és csak annyit, amennyi ahhoz szükséges, hogy sűrű, folyós állaga legyen.

A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe (20x22 cm), a tetejére szórjuk rá az előkészített cseresznyét, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük