Szaftos marokkói citromos csirke: illatos fűszerekkel készül

3
Nyomtatás
marokkoi-citromos-csirke
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Mint azt már a fogás neve is jelzi, ez egy különleges fűszerekkel készült étel, amivel Marokkóban számos helyen találkozhatsz. Most azonban elhozzuk a receptet az otthonodba, hogy te is el tudd készíteni.

A marokkói konyha mindig is híres volt színes fűszereiről és különleges gasztronómiai alkotásairól. Ezúttal egy csirkés fogáson akadt meg a szemünk, amelyben olyan fűszerek keverednek, mint a gyömbér, a sáfrány, a kurkuma és még sorolhatnánk.

Fontos, hogy a húst megfelelően bepácoljuk, hiszen az ebben rejlő fűszerek adják majd meg a fogás igazi esszenciáját.

Marokkói citromos csirke

marokkoi-citromos-csirke

Hozzávalók 4 személyre

A páchoz:

  • 5 gerezd fokhagyma
  • 0.25 tk. sáfrány
  • 0.5 tk. őrölt gyömbér
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 0.5 tk. őrölt kömény
  • 0.5 tk. kurkuma
  • 0.5 tk.
  • ízlés szerint bors

A csirkéhez:

  • 6 db csirkefelsőcomb
  • 2 ek. olívaolaj
  • 3 db vöröshagyma
  • 1 rúd fahéj
  • 16 db olajbogyó
  • 1 db biocitrom
  • 240 ml csirkealaplé
  • 0.5 db citrom leve

A tálaláshoz:

  • 1 ek. petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A citromot karikázzuk fel, majd vágjuk félbe a szeleteket. A fokhagymát tisztítsuk meg, aprítsuk fel. A vöröshagymákat szintén tisztítsuk meg, és vágjuk vékony szeletekre. Az olajbogyókat magozzuk ki és vágjuk félbe. A petrezselymet öblítsük át, majd csepegtessük le és vágjuk fel apróra. A csirkefelsőcombokat tisztítsuk meg.

Készítsük el hozzá a pácot: keverjük össze egy tálban az aprított fokhagymát a sáfránnyal, az őrölt gyömbérrel, a paprikával, a köménnyel és a kurkumával. Adjuk hozzá a sót, illetve borsot ízlés szerint.

A csirkerészeket alaposan dörzsöljük be az elkészült páccal, majd tegyük be a hűtőbe kb. 3 órára.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a bepácolt csirkedarabokat, és mindkét oldalukat pirítsuk meg kb. 4-4 perc alatt, még nem kell átsülniük. Ezután szedjük ki őket egy tányérra és tegyük félre.

A serpenyőben visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felszeletelt hagymát, majd alacsony-közepes lángon dinszteljük kb. 15 percig. Ezután adjuk hozzá a fahéjrudat, majd tegyük vissza a lepirított csirkedarabokat is. Szórjuk meg az olajbogyókkal és a citromszeletekkel.

Az alaplevet és a citromlevet keverjük össze, majd öntsük rá a csirkére. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük a csirkét kb. fél órán át, vagy míg belül is teljesen átsül.

Tálaláshoz kínáljunk mellé basmati rizst és hintsük meg petrezselyemmel is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon