Mascarponés, sütőtökös piskótatekercs: pillekönnyű a tésztája

6
Nyomtatás
Mascarponés sütőtökös piskótatekercs cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A szemet gyönyörködtető piskótarolád őszi kiadásban kerül az asztalra. A puha piskóta ízben és színben is különleges, köszönhetően a sütőtöknek és a fahéjnak.

Nagyanyáink idejében a sütőtök felhasználása nem volt annyira kreatív, mint napjainkban. Régen főleg sütőbe tolva készítették el, ma pedig levesekbe, ragukba, salátákba és még izgalmas süteményekbe is kerülhet az ősz nagy kedvence. A sütőtököt érdemes édes és sós sütik megalkotásánál is kipróbálni, remekül illeszkedik tésztákba és krémekbe is.

A különleges piskótatekercs az ősz kedvelt ízeivel készül, sütőtök és fahéj bolondítja a tésztát, így egyszerűen ellenállhatatlan lesz. A krémre se lehet panasz, mascarpone, vanília és habtejszín alkotja: az összeállításánál érdemes kóstolni, ha nem elég édes, mehet még bele cukor, vagy használj kevesebbet, ahogy tetszik.  

Mascarponés-sütőtökös piskótatekercs

Mascarponés sütőtökös piskótatekercs ct

Hozzávalók 6 személyre

Piskóta:

  • 5 darab tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 dkg sütőtökpüré
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál fahéj

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 4 dl habtejszín
  • 4 evőkanál porcukor

Tetejére:

  • krém vagy porcukor ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk ketté, majd a sárgáját keverjük habosra a cukor felével, ezután a sütőtökpürét is adjuk hozzá.

A tojásfehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá.

A lisztet a sütőporral, sóval és fahéjjal szitáljuk a sárgájához, keverjük össze, majd óvatosan, a tojásfehérjével is forgassuk egybe.

A bekevert masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, majd toljuk 175 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-12 perc alatt süssük készre a piskótát.

A kész piskótát még melegen tekerjük fel, közben készítsük el a krémet.

A mascarponét a vaníliakivonattal, habtejszínnel és porcukorral verjük habosra.

A kihűlt piskótát tekerjük ki, majd kenjük meg a mascarponés krémmel, és ismét tekerjük fel. Ha túl sok lett a krém, félre is tehetjük kávéba, vagy más süteményhez, de a piskótarolád díszítésére is felhasználhatjuk.

A kész piskótatekercset porcukorral is meg lehet szórni.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon