A tojásokat válasszuk ketté, majd a sárgáját keverjük habosra a cukor felével, ezután a sütőtökpürét is adjuk hozzá.
A tojásfehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá.
A lisztet a sütőporral, sóval és fahéjjal szitáljuk a sárgájához, keverjük össze, majd óvatosan, a tojásfehérjével is forgassuk egybe.
A bekevert masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, majd toljuk 175 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-12 perc alatt süssük készre a piskótát.
A kész piskótát még melegen tekerjük fel, közben készítsük el a krémet.
A mascarponét a vaníliakivonattal, habtejszínnel és porcukorral verjük habosra.
A kihűlt piskótát tekerjük ki, majd kenjük meg a mascarponés krémmel, és ismét tekerjük fel. Ha túl sok lett a krém, félre is tehetjük kávéba, vagy más süteményhez, de a piskótarolád díszítésére is felhasználhatjuk.
A kész piskótatekercset porcukorral is meg lehet szórni.