Pikáns, mexikói kukoricasaláta: a nyár slágere lesz

8
Nyomtatás
kukorica
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Egy falat nyár és egy csipet Mexikó! Ez lesz a grillszezon kedvenc kukoricasalátája.

Friss, ropogós és enyhén csípős, pont olyan, amilyennek lennie kell. Ez a mexikói street food bebizonyítja, hogy egy kukoricasaláta majonéz nélkül is lehet ízletes és krémes. 

A kukorica pirítva kerül bele, ettől még édesebb és különlegesebb lesz az íze. A lime-koriander-jalapeño hármasa pedig új dimenziókba repít. Akár egy vasárnapi grillpartira, nyáresti piknikezéshez vagy egy egyszerű hétköznapi vacsorára készíted, a latin hangulat garantált, nyugodtan rakd be a kedvenc lejátszási listád, és perdülj táncra a konyhában.

Mexikói kukoricasaláta

mexikoikukorica

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 g mirelit kukorica
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 db újhagyma
  • 3 ek. friss koriander
  • 50 g feta sajt
  • 1 db lime leve
  • 0.5 db jalapeño
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olajat, és adjuk hozzá a kukoricát. Addig süssük, míg enyhén megpirul (6-7 perc). Ha elkészült, öntsük egy nagy tálba és adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt újhagymát, a durván feldarabolt koriandert, morzsoljuk bele a feta sajtot. Öntsük rá a lime levét, az apróra vágott jalapeñót, fokhagymát, és tetszés szerint ízesítsük sóval. 

Tálaljuk a kedvenc vega grillfogásaink mellé, de jól mutat majd a csirkeszárny mellett is.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon