
Zsenge főtt kukorica percek alatt: így főzd, hogy tökéletes legyen
A főtt kukorica a nyári időszak egyik vitathatatlan kedvence, amelyből nemcsak a strandon ehetsz igazán jót, de otthon is könnyen elkészítheted!
Friss, ropogós és enyhén csípős, pont olyan, amilyennek lennie kell. Ez a mexikói street food bebizonyítja, hogy egy kukoricasaláta majonéz nélkül is lehet ízletes és krémes.
A kukorica pirítva kerül bele, ettől még édesebb és különlegesebb lesz az íze. A lime-koriander-jalapeño hármasa pedig új dimenziókba repít. Akár egy vasárnapi grillpartira, nyáresti piknikezéshez vagy egy egyszerű hétköznapi vacsorára készíted, a latin hangulat garantált, nyugodtan rakd be a kedvenc lejátszási listád, és perdülj táncra a konyhában.
Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olajat, és adjuk hozzá a kukoricát. Addig süssük, míg enyhén megpirul (6-7 perc). Ha elkészült, öntsük egy nagy tálba és adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt újhagymát, a durván feldarabolt koriandert, morzsoljuk bele a feta sajtot. Öntsük rá a lime levét, az apróra vágott jalapeñót, fokhagymát, és tetszés szerint ízesítsük sóval.
Tálaljuk a kedvenc vega grillfogásaink mellé, de jól mutat majd a csirkeszárny mellett is.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu