Szaftos afrikai ragu csirkemellből: mogyoróvajtól izgalmas a szósz

mogyorovajas-csirkeragu2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Szuper afrikai recept alapján készül ez az ízletes, szaftos ragu, kenyérrel tunkolva, de rizzsel is tökéletes.

Ha szereted az ízletes, szaftos ragukat, ezt az afrikai receptet kötelező kipróbálnod: a csirkemell krémes, mogyorós szószban puhul. A mogyoró karakteres ízét az egyszerre édeskés és fanyar paradicsom egészíti ki, majd az egészet alaplével hígítják. Hogy még tartalmasabb legyen, édeskrumpli is kerül bele, szezonjában pedig sütőtökkel érdemes kipróbálni. 

Ez a mogyoróvajas ragu, avagy a domoda Gambia nemzeti étele, egyesek marhahússal, mások csirkével készítik. Mi most utóbbinak mutatjuk a receptjét, így gyorsabban elkészül a krémes, szaftos fogás. 

Mogyoróvajas csirkeragu

mogyorovajas-csirkeragu

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • 80 g sűrített paradicsom
  • 180 g krémes mogyoróvaj
  • 750 ml alaplé
  • opcionális chili
  • 500 g édeskrumpli
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét tisztítsuk meg, ha szükséges, majd vágjuk falatnyi darabokra. Az édeskrumplit pucoljuk meg, majd vágjuk kockákra. A hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra. A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. A paradicsomot kockázzuk össze.

A vöröshagymát egy kevés olajon kezdjük el dinsztelni. Mikor puha, adjuk hozzá a csirkemellet és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd addig süssük, míg kifehéredik a hús.

Ekkor adjuk hozzá a paradicsomot, majd 3 perc múlva a sűrített paradicsomot, az összeszelt chilit, ha használunk, és a mogyoróvajat. Keverjünk mindent egybe, majd öntsük fel az alaplével. Forrásig melegítsük, majd vegyük kicsire a lángot, fedjük le, így főzzük 15 percig.

Adjuk hozzá az édeskrumplit, fedjük le, majd főzzük további 30-35 percig, míg a krumpli puha nem lesz. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 

Rizzsel kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük