Mogyoróvajas-epres smoothie: a tökéletes fehérjedús napindító

20
Nyomtatás
Mogyorovajas-epres-smoothie-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a smoothie a tökéletes nyári napindító: finom, gyorsan készül, tartalmas, tele van egészséges rostokkal és fehérjével, és még hozzáadott cukrot sem tartalmaz.

A mogyoróvaj kedvelt hozzávalója smoothie-knak és turmixoknak, hiszen nemcsak karakteres ízt ad a vele készülő innivalóknak, de sokkal fehérjedúsabbá is teszi azokat. A földimogyorónak ugyanis hüvelyes lévén a babhoz, lencséhez és szójához hasonlóan nagyon magas a fehérjetartalma, és a belőle készülő magvajból már 1 evőkanál is közel 10 gramm fehérjéhez juttat.

Kombináld lédús, zamatos eperrel, és édesítsd érett banánnal, így cukor nélkül is elkészítheted. Az extra rostért pedig adj hozzá zabpelyhet is!

Mogyoróvajas-epres smoothie

Mogyorovajas-epres-smoothie

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 db fagyasztott banán (felkarikázva)
  • 200 g eper megtisztítva
  • 2 ek. mogyoróvaj (sótlan)
  • 150 ml mandulaital
  • 120 g kókuszjoghurt
  • 2 ek. zabpehely
  • 1 csipet só (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk minden hozzávalót turmixgépbe, és 1 perc alatt dolgozzuk teljesen selymesre.

Töltsük poharakba, és azonnal fogyasszuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon