Megúszós zserbógolyó pillanatok alatt: néhány hozzávalóból készül
Nincs karácsony zserbó nélkül, ha azonban nincs kedved tésztát gyúrni, és megsütni a hagyományos verziót, akkor a zserbógolyó a neked való.
Szeretjük a sütés nélkül készült gyors recepteket. Főleg nyáron ideális választás, hisz nem kell hozzá bekapcsolni a sütőt. Az édesszájúak rengeteg csodás finomságot fedezhetnek fel, érdemes a pohárdesszerteket, különböző sajttortákat és kekszgolyókat is próbára tenni.
Kekszgolyók közül nagy kedvenc a kókuszos, rumos, főleg, amelynek még meggy és cseresznye is megbújik a közepén, de a zserbó- vagy Bounty golyó is nagy sikernek örvend. Az újdonságot keresők számára a mogyoróvajas változatot is érdemes kipróbálni, mely málna- vagy eperlekvárral gyúrva a legfinomabb.
A cukor adagolása az ízlésedre van bízva, ki mennyire szereti édesen: ha mogyoróvaj helyett Nutellát használsz, biztosan nem lesz rá szükség. A darált keksz pedig otthon is készülhet, akár a kedvenc fajtádból.
A darált kekszhez adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, és dolgozzuk könnyen formázható masszává. A masszát kóstoljuk meg, ha nem elég édes, akkor evőkanállal adagoljunk hozzá annyi cukrot, amennyi megfelel az ízlésünknek.
A maszából formázzunk diónyi golyókat, majd forgassuk meg kókuszreszelékben vagy kakaóban.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu