Álomfinom Bounty golyó sütés nélkül: egyszerűen készül a kókuszos desszert

Bountygolyó cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Néhány hozzávalóból készül a pompás kókuszos édesség, melyet a teljesen kezdő fakanáltanoncok is elkészíthetnek.

Töredelmesen bevallom, imádom a kókuszos sütiket. Csokiban sem vetem meg, a Bounty a gyengém: épp ezért kipróbáltam már néhány receptet, melyben visszaköszön a jól ismert íz. A legjobban a sütés nélkül készült golyó nyerte el a tetszésemet, melynek az összeállítása gyerekjáték, bárki el tudja készíteni.

A kókuszos édesség elkészítéséhez alig kell valami. Lehetőleg törekedj arra, hogy jó minőségű mascarponét, vaníliát és csokit használj. Ha igazán különlegeset készítenél, akkor fehér csokival vond be a golyókat.

Bounty golyó

Bountygolyó ct

Hozzávalók 22 darabhoz

  • 15 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 22 dkg kókuszreszelék
  • 200 g ét- vagy tejcsoki
  • 1 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A mascarponét mérjük keverőtálba, adjuk hozzá a porcukrot, vaníliakivonatot, kókuszreszeléket, és alaposan keverjük össze. Akkor jó, ha szépen összeáll a massza. Ezután formázzunk belőle tetszés szerinti golyókat. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire vagy tálcára, majd tegyük hűtőbe 2-3 órára.

A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, keverjük hozzá az olajat, majd forgassuk meg benne a golyókat.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük