Mutatós, málnás morzsasüti: zabpehelytől roppanós a tészta

8
Nyomtatás
malnas-morzsasuti
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A morzsasüti könnyen elkészíthető, ráadásul reggelire vagy a délutáni tea mellé is tökéletes: most a vajas, fahéjas tésztarétegek közé málna, lekvár és zabpehely kerül.

A bogyós gyümölcsök szezonjának beköszöntével rengeteg finomabbnál finomabb desszert kerül elő a tarsolyból. Ilyen a morzsasüti is, amit ezúttal friss málnával készítünk el, és hogy az egészség oltárán is áldozzunk, egy kis zabpelyhet is teszünk bele.

Reggelire a kávé mellé vagy délutáni uzsonna gyanánt is szuper ötlet, ráadásul még mutatós is, amiért a gyerekek is biztosan bolondulnak majd!

Tipp

Ha a kisült sütit pár órára a hűtőbe teszed, mielőtt felvágnád, könnyebb lesz szeletelni.

Mutatós, málnás morzsasüti

malnas-morzsasuti

Hozzávalók 22 x 22 cm-es formához cm átmérőjű formához

A morzsás réteghez:

  • 200 g zabpehely
  • 190 g búzaliszt
  • 200 g barna cukor
  • 1 tk. sütőpor
  • 0.5 tk. fahéj
  • 230 g sós vaj

A málnás töltelékhez:

  • 320 g friss málna
  • 3 ek. barna cukor
  • 2 ek. búzaliszt
  • 2 tk. citromhéj
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 160 g málnalekvár
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Egy 22x22 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

Készítsük el a morzsát. Egy nagy tálban keverjük össze a zabpelyhet, a lisztet, a barna cukrot, a sütőport és a fahéjat. Adjuk hozzá a vajat, amit kisebb kockákra vágtunk.

Ezután kézzel morzsoljuk össze a hozzávalókat, amíg morzsás állagot nem kapunk. 

A tészta felét ezután nyomkodjuk bele a tepsibe, a másik felét pedig tegyük félre.

Készítsük el a tölteléket.

A citrom héját reszeljük le, a málnát mossuk meg és csepegtessük le.

Egy közepes tálban óvatosan keverjük össze a málnát, a barna cukrot, a lisztet, a vaníliát, a citromhéjat és a lekvárt.

A tölteléket öntsük a tésztára, majd a tetejére szórjuk rá a maradék morzsát.

Süssük előmelegített sütőben kb. 30-40 percig, vagy ameddig a morzsa a tetején szép, aranybarnára nem sül, a töltelék pedig enyhén bugyogni kezd.

A sütit vegyük ki a sütőből, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni. Ha kész, szeletelhetjük és tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon