A legegyszerűbb egyéjszakás zabkása: az alaphoz bármilyen kiegészítő illik

Egyejszakas-zabkasa-alaprecept-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyéjszakás zabkása remek napindító, és 5 perc alatt készül: ezzel az alaprecepttel bármilyen variációt elkészíthetsz.

Az egyéjszakás zabkása egy szuper egyszerű, tartalmas reggeli, amely magas szénhidrát- és rosttartalma miatt kiválóan alkalmas napindítónak. Ahogy a neve is sugallja, bekeverés után egy éjszakát pihentetni kell, ezalatt a zabpehely magába szívja a rendelkezésére álló folyadékot, így főzés nélkül puhul meg.

Most egy univerzális alapreceptet mutatok, amelyet kedved szerint variálhatsz. Jól állnak neki a friss és aszalt gyümölcsök, a lekvár, a diófélék, a magvajak és a kakaó, de fűszerezheted fahéjjal, gyömbérrel, kurkumával és még matcha teát is keverhetsz hozzá, ha ütősebb antioxidánsra vágysz.

Egyéjszakás zabkása

Egyejszakas-zabkasa-alaprecept

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 1 bögre nagy szemű zabpehely
  • 1 ek chiamag
  • 1 csipet
  • 300 ml szója-, kókusz- vagy más növényi ital
  • 2 ek juharszirup
  • 1 tk vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban vagy nagyobb befőttesüvegben keverjük össze a zabpelyhet, a chiamagot és a sót, majd öntsük hozzá a növényi italt, a juharszirupot és a vaníliakivonatot.

Fedjük le az edényt, és éjszakára tegyük hűtőbe: akkor jó, ha a zab és a chiamag teljesen felszívta a folyadékot.

Fogyasszuk gyümölcsökkel, magvakkal, magvajakkal, de akár kakaót, fahéjat, gyömbért vagy más fűszereket is keverhetünk hozzá.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük