Nápolyi paradicsomos-fokhagymás spagetti: 30 perc alatt az asztalra kerül

2
Nyomtatás
Nápolyi paradicsomos-fokhagymás spagetti cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A nápolyi spagetti igazi klasszikus, amelynek a megalkotása egyáltalán nem nehéz, kezdő fakanáltanoncoknak is sikerülni fog.

A nápolyi spagetti legfontosabb alkotóeleme a paradicsom. A legjobb választás a San Marzanó-i, mert ez a fajta édes, kevésbé savanykás. Persze, ha ilyet nem tudsz beszerezni, akkor sincs gond, passatából pedig olasz márkának szavazz bizalmat. A paradicsomot érdemes meghámozni, így gusztusosabb és sokkal krémesebb a textúrája.

Így is lehet

A szószban a fokhagyma is fontos szerepet játszik. A legtöbb receptben olajon pirul a hagymával együtt, mi azonban csak a szószhoz adva ajánljuk, ugyanis ha véletlen túlpirítod, akkor könnyen keserűvé válhat.

Ez a spagetti nápolyi ihletésű, amelynek érdemes egy kis pikáns ízt adni, szóval, ha szereted a csípőset, akkor keverj hozzá chilit is.

Nápolyi paradicsomos-fokhagymás spagetti

Nápolyi paradicsomos-fokhagymás spagetti ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g tészta
  • 2 fej hagyma
  • 1 darab sárgarépa
  • 1 szál szárzeller
  • 4 darab paradicsom
  • kevés olívaolaj
  • 600 g paradicsompassata
  • 1.5 dl víz
  • 3 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 levél bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra.

A répát és a zellert is tisztítsuk meg, és vágjuk finomra vagy reszeljük le.

A paradicsomot mossuk meg és tetszés szerint daraboljuk fel.

Egy magas falú edényben forrósítsunk kevés olajat, majd dobjuk rá a hagymát és dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a sárgarépát és a zellert is. Körülbelül 8-10 perc múlva adjuk hozzá a paradicsomot, passatát és a vizet (ha szükségesnek érezzük, akkor a receptben írtnál többet is önthetünk a raguhoz). A ragut főzzük 15-20 percig, közben adjuk hozzá a fokhagymát, sót, borsot és a bazsalikomot.

Az elkészült tésztát a szósszal egybeforgatva kínáljuk, ha szeretnénk, reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon