Így dobd fel a paradicsomos tésztát: tejszíntől lesz izgalmas
A selymes paradicsomos tészta pillanatok alatt elkészül, kezdő konyhatündérek is sikerrel összedobhatják.
A nápolyi spagetti legfontosabb alkotóeleme a paradicsom. A legjobb választás a San Marzanó-i, mert ez a fajta édes, kevésbé savanykás. Persze, ha ilyet nem tudsz beszerezni, akkor sincs gond, passatából pedig olasz márkának szavazz bizalmat. A paradicsomot érdemes meghámozni, így gusztusosabb és sokkal krémesebb a textúrája.
A szószban a fokhagyma is fontos szerepet játszik. A legtöbb receptben olajon pirul a hagymával együtt, mi azonban csak a szószhoz adva ajánljuk, ugyanis ha véletlen túlpirítod, akkor könnyen keserűvé válhat.
Ez a spagetti nápolyi ihletésű, amelynek érdemes egy kis pikáns ízt adni, szóval, ha szereted a csípőset, akkor keverj hozzá chilit is.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra.
A répát és a zellert is tisztítsuk meg, és vágjuk finomra vagy reszeljük le.
A paradicsomot mossuk meg és tetszés szerint daraboljuk fel.
Egy magas falú edényben forrósítsunk kevés olajat, majd dobjuk rá a hagymát és dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a sárgarépát és a zellert is. Körülbelül 8-10 perc múlva adjuk hozzá a paradicsomot, passatát és a vizet (ha szükségesnek érezzük, akkor a receptben írtnál többet is önthetünk a raguhoz). A ragut főzzük 15-20 percig, közben adjuk hozzá a fokhagymát, sót, borsot és a bazsalikomot.
Az elkészült tésztát a szósszal egybeforgatva kínáljuk, ha szeretnénk, reszelt sajttal is megszórhatjuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu