Sült céklasaláta narancsszeletekkel: pirított fenyőmag gazdagítja

Narancsos-ceklasalata-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a mutatós és nem mindennapi ízvilágú céklasaláta bármilyen helyzetben jól jön: frissítő és egy igazi vitaminbomba!

A cékla és a narancs külön-külön is értékes élelmiszerek, hiszen tele vannak nélkülözhetetlen tápanyagokkal. Mindkettőnek lenyűgöző az antioxidáns hatása, és mivel szuperül kiegészítik egymást – ahogy ennél az immunerősítő céklás ivólénél is láthatjuk –, érdemes őket minél többféle módon kombinálni. 

Mivel egy hideg salátáról van szó, a céklát akár korábban is megsütheted, fogyasztás előtt pedig csak hozzá kell adnod a többi alapanyagot. És bár elsőre egy téli fogás látszatát kelti, a friss citrus miatt nyáron is fogyaszthatod üdítő hatása miatt.

Narancsos céklasaláta

Narancsos-ceklasalata

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g cékla (hámozás után)
  • 150 g rukkola vagy más saláta
  • 1 tk olívaolaj
  • 3 ek friss narancslé
  • 1 tk reszelt narancshéj
  • 2 közepes narancs megpucolva, felkarikázva
  • 1 kis fej lila hagyma felszeletelve
  • 1 csipet
  • 1 csipet frissen őrölt fekete bors
  • 1 csipet szárított chilipehely (opcionális)
  • 2 ek pirított fenyőmag
Recept idők

Elkészítés:

A céklát daraboljuk tetszőleges kockákra vagy hasábokra, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és fólia alatt, 175 fokra előmelegített sütőben süssük puhára 30 perc alatt. Vegyük ki és hagyjuk kihűlni.

Tegyük egy nagyobb tálba, adjunk hozzá minden más hozzávalót, és alaposan forgassuk össze.

Hidegen tálaljuk, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük