Narancsos csokikrém 3 hozzávalóból: egy egyszerű sütit is feldob

csoki-ganache
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A narancs és a csokoládé tökéletes párost alkotnak, ezzel a krémmel egy sima piskótát is megkoronázhatsz.

Pillanatok alatt készíthetsz selymes csokikrémet, ráadásul összvissz 2 hozzávalóra és a választott ízesítőre lesz szükséged hozzá. Az alap minden esetben zsíros, legalább 30, de inkább 40%-os tejszín és magas kakaótartalmú csokoládé. Ezt az alapot aztán bátran ízesítheted, mi narancshéjjal dobtuk fel.

Minimális munkád lesz ezzel a krémmel, és tényleg elronthatatlan a receptje. Azért, hogy szépen tudj vele díszíteni, picit megkössön, érdemes hűtőbe tenni pár órára, utána pedig már adagolhatod is a habzsákba és nyomhatod a süti tetejére.

Narancsos csokikrém

csoki-ganache2

Hozzávalók 10 adaghoz

  • 300 ml habtejszín (30-40%-os)
  • 2 tk narancshéj
  • 300 g étcsokoládé (60%-os)
Recept idők

Elkészítés:

A csokoládét vágjuk apró darabokra, tegyük egy hőálló tálba.

A tejszínt öntsük egy kis lábasba, keverjük bele a narancshéjat, majd melegítsük addig, míg gyöngyözni kezd. Azonnal kapcsoljuk le.

Rögtön öntsük a forró tejszínt a csokira, várjunk 2-3 percet. Ha a csoki már olvad, kezdjük el keverni, míg egynemű, selymes krémet nem kapunk.

Várjuk meg, míg kihűl, majd tegyük a hűtőbe 1 órára, mielőtt dolgoznánk vele.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük