A káposzta torzsáját vágjuk ki, majd tegyük a fejet forrásban lévő vízbe. A lángot vegyük alacsonyra a fazék alatt, a káposzta leváló leveleit szedjük ki és tegyük félre, míg kicsit hűl. A töltésre nem alkalmas leveleket tegyük félre és daraboljuk fel.
A megtisztított hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon vagy zsíron dinszteljük meg. Ezután keverjük hozzá a fűszerpaprikát és a finomra vágott kaprot.
A darált húshoz keverjük hozzá a rizst, sót, borsot, fokhagymát és a dinsztelt hagymát.
A tölteléket töltsük a leforrázott levelekbe.
Vegyünk elő egy nagy edényt, és az aljára szórjuk bele a feldarabolt káposztát, majd erre sorakoztassuk a töltéseket.
A töltött káposztára öntsük rá a paradicsomot és a vizet, majd főzzük készre (50-60 perc, a főzési idő a töltések méretétől is függ).