Színpompás tepsis zöldség: az ünnepi asztalon is megállja a helyét
Ezzel a szemet gyönyörködtető tepsis zöldséggel nem foghatsz mellé: bármelyik ünnepi asztalra beillik, de akkor is érdemes elkészítened, ha egy egyszerű és mutatós köretre vágysz!
A különféle tepsis zöldségek nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen kevés munkával, egyszerűen készülnek, és ezzel a módszerrel szinte bármilyen alapanyag felhasználható. Tökéletes választás grillezéshez, ha valami egészségesebb és különlegesebb körettel egészítenéd ki a húsos fogásokat, de egyszerűbb vasárnapi ebédet is feldobhatsz vele.
A megadottak helyett bátran válogass be másokat is: a recept szinte bármilyen zöldséggel jó lesz, arra azonban figyelj, hogy hasonló méretűre darabold őket, így biztosan egyszerre fognak megpuhulni.
Tegyünk minden zöldséget egy nagy tálba, és alaposan forgassuk össze az olívaolajjal, sóval és borssal. Borítsuk sütőpapírral bélelt tepsire, helyezzük a zöldségek közé a rozmaringágakat, takarjuk le alufóliával, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe.
30 percig süssük letakarva, majd vegyük le a fóliát, és hagyjuk további 15-20 percig pirulni.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu