Olasz kókuszcsók: csak néhány összetevő kell hozzá

kokuszos-macaroon
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez egy könnyen elkészíthető, falatnyi desszert, amit a kókusz és az étcsokoládé ölel körül.

Ez a kókuszos süti, angolul coconut macaroon, csak nyomokban hasonlít a klasszikus macaronra, ugyanis azzal ellentétben pofonegyszerűen elkészíthető! Mi több, dekoratív kísérője lehet a délutáni kávénak vagy teának. 

Csupán néhány hozzávalóból készül a falatnyi finomság, amelyben a kókusz és az étcsokoládé dominál.

Olasz kókuszcsók

kokuszos.macaroon

Hozzávalók 12 darabhoz

A kókuszos süteményhez:

  • 2 db tojásfehérje
  • 80 g porcukor
  • 200 g kókuszreszelék
  • 1 tk vaníliapaszta
  • 1 csipet

A csokoládétalphoz:

  • 90 g étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Vegyünk elő egy nagy tálat. Tegyük bele a 2 tojásfehérjét és szitáljuk bele a porcukrot. Kézi habverővel verjük habosra a keveréket. 

Adjuk hozzá a kókuszreszeléket, egy csipet sót és a vaníliapasztát, majd alaposan keverjük össze. 

Ha kész a keverék, pihentessük 15 percig.

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.

Egy 20x25 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. 

A keverékből két teáskanál segítségével kanalazzunk egy teáskanálnyit a sütőpapírra, és formázzuk meg golyó alakúra. Annyit tegyünk a tepsibe, amennyi csak belefér, de hagyjunk közöttük néhány cm távolságot.

A sütiket 10-12 perc alatt süssük aranybarnára. A kisült sütiket hagyjuk a tepsiben kihűlni. 

Eközben vízgőz felett olvasszuk fel az étcsokoládét. 

A kész, folyékony csokoládéba egyesével mártsuk bele a sütik alját. A sütiket a mártás után tegyük vissza a sütőpapírra, de ezúttal már a csokoládés talpuk legyen felül. 

A sütiket tegyük be 5-10 percre a hűtőbe, hogy a csokoládé megszilárdulhasson.

Végezetül a megmaradt csokoládéból cikcakkban készíthetünk még mintákat a kókuszos sütik tetejére is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük