Olasz kókuszcsók: csak néhány összetevő kell hozzá
Ez egy könnyen elkészíthető, falatnyi desszert, amit a kókusz és az étcsokoládé ölel körül.
Ez a kókuszos süti, angolul coconut macaroon, csak nyomokban hasonlít a klasszikus macaronra, ugyanis azzal ellentétben pofonegyszerűen elkészíthető! Mi több, dekoratív kísérője lehet a délutáni kávénak vagy teának.
Csupán néhány hozzávalóból készül a falatnyi finomság, amelyben a kókusz és az étcsokoládé dominál.
Olasz kókuszcsók
Hozzávalók 12 darabhoz
A kókuszos süteményhez:
- 2 db tojásfehérje
- 80 g porcukor
- 200 g kókuszreszelék
- 1 tk vaníliapaszta
- 1 csipet só
A csokoládétalphoz:
- 90 g étcsokoládé
Elkészítés:
Vegyünk elő egy nagy tálat. Tegyük bele a 2 tojásfehérjét és szitáljuk bele a porcukrot. Kézi habverővel verjük habosra a keveréket.
Adjuk hozzá a kókuszreszeléket, egy csipet sót és a vaníliapasztát, majd alaposan keverjük össze.
Ha kész a keverék, pihentessük 15 percig.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Egy 20x25 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A keverékből két teáskanál segítségével kanalazzunk egy teáskanálnyit a sütőpapírra, és formázzuk meg golyó alakúra. Annyit tegyünk a tepsibe, amennyi csak belefér, de hagyjunk közöttük néhány cm távolságot.
A sütiket 10-12 perc alatt süssük aranybarnára. A kisült sütiket hagyjuk a tepsiben kihűlni.
Eközben vízgőz felett olvasszuk fel az étcsokoládét.
A kész, folyékony csokoládéba egyesével mártsuk bele a sütik alját. A sütiket a mártás után tegyük vissza a sütőpapírra, de ezúttal már a csokoládés talpuk legyen felül.
A sütiket tegyük be 5-10 percre a hűtőbe, hogy a csokoládé megszilárdulhasson.
Végezetül a megmaradt csokoládéból cikcakkban készíthetünk még mintákat a kókuszos sütik tetejére is.
-
2024-04-08 10:16:01
-
2024-03-31 10:16:01
-
2024-03-10 11:08:01
Fotó forrása: Getty Images
Olvasd el ezt is!