Az olasz lecsó többféle paprikából készül: a peperonata isteni finom

olcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az olasz lecsóban ropogós, színes paprikák kapnak helyet és kicsit savanykásabb a zamata a megszokottnál.

Ahogy beköszönt a jó idő, indul a lecsószezon. Persze bármelyik évszakban jólesik összedobni, de mégis ilyenkor az igazi, ráadásul rengeteg izgalmas variációban kipróbálható. A magyar lecsó mellett érdemes a cigány- és török változatot is kipróbálni, sőt, az olasz konyha is büszkélkedik lecsóval, amit Peperonatának hívnak.

A hagyományos olasz lecsó paprikák sokaságából áll, zamatában picit savanykás, köszönhetően a vörösborecetnek. Pirospaprikát nem muszáj tenni bele, de szerintem nem érdemes kihagyni belőle. Az olasz lecsót tésztával vagy rizsre szedve érdemes kipróbálni, de kenyérrel tunkolva is csodás. A paprikafajtákat bátran variáld, akár még kápiát is tehetsz bele.

Olasz lecsó

olct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 darab piros kaliforniai paprika
  • 2 darab sárga kaliforniai paprika
  • 2 darab tévépaprika
  • 2 darab hegyes-erős paprika
  • 3 darab vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • kevés olaj
  • 3 evőkanál vörösborecet
  • 1.25 deciliter víz
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott paprikákat és a vöröshagymát vágjuk fel tetszőleges csíkokra.

Kevés olajat forrósítsunk fel egy magas falú lábasban, majd dobjuk rá a csíkokra vágott zöldségeket, a zúzott fokhagymát, fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával. 2 perc kevergetés után öntsük rá a vizet és főzzük puhára a paprikákat közepes láng felett. Amikor a lecsó elkészült, utolsó mozzanatként keverjük hozzá a vörösborecetet.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük