Olasz szalonnás-paradicsomos tésztaszósz: alig valamiből készül

3
Nyomtatás
Olasz szalonnás-paradicsomos tészta cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A kiadós, kissé pikáns tésztás fogás egyszerűen és gyorsan összedobható, teljesen kezdők is sikerrel tálalhatják.

A gyors tésztás ételek választéka igen széles, melyben mindenki megtalálja a neki tetsző finomságot. Mi most egy paradicsomos, szalonnás változatot mutatunk, melyben chilinek is jut hely.

Az amatriciana egy kedvelt olasz fogás, mely ma rengetegféle változatban kipróbálható. Ismert olyan recept, amelyben fehérbor, oregánó vagy épp fokhagyma is szerepet kap.

A szósz friss paradicsomból készítve a legfinomabb, de konzerves, hámozottból is elkészíthető. Hagyományosan pecorino sajttal megszórva kínálják, de bármilyen más sajttal is kipróbálható.

Olasz szalonnás-paradicsomos tészta

Olasz szalonnás-paradicsomos tészta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g tészta
  • 1 kg paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg szalonna
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 darab chilipaprika
  • ízlés szerint reszelt parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

Amíg a tészta fő, a paradicsomot hámozzuk meg az itt olvasható technika szerint, utána aprítsuk fel a húsát.

A hagymát és a chilit vágjuk finomra. A szalonnát kockázzuk apróra.

Egy magas falú serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd dobjuk rá az előkészített szalonnát és hagymát. 3-5 percig pirítsuk, míg kisül a szalonna zsírja és a hagyma üveges lesz. Ezután adjuk hozzá a felaprított paradicsomot, chilipaprikát, sót, borsot, és gyakran kevergetve, alacsony láng felett főzzük 35-40 percig. (Ha szükséges, egy kevés víz is mehet alá.)

A kész szószt a tésztával egybeforgatva kínáljuk, ha szeretnénk, reszelt parmezánnal is szórjuk meg.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon