Házi tészta gyorsan, egyszerűen: gép sem szükséges hozzá
Tésztagép nélkül készül, és még tojás sem kell hozzá: ezekkel az egyszerű lépésekkel te is a tésztakészítés nagymestere lehetsz!
A gyors tésztás ételek választéka igen széles, melyben mindenki megtalálja a neki tetsző finomságot. Mi most egy paradicsomos, szalonnás változatot mutatunk, melyben chilinek is jut hely.
Az amatriciana egy kedvelt olasz fogás, mely ma rengetegféle változatban kipróbálható. Ismert olyan recept, amelyben fehérbor, oregánó vagy épp fokhagyma is szerepet kap.
A szósz friss paradicsomból készítve a legfinomabb, de konzerves, hámozottból is elkészíthető. Hagyományosan pecorino sajttal megszórva kínálják, de bármilyen más sajttal is kipróbálható.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
Amíg a tészta fő, a paradicsomot hámozzuk meg az itt olvasható technika szerint, utána aprítsuk fel a húsát.
A hagymát és a chilit vágjuk finomra. A szalonnát kockázzuk apróra.
Egy magas falú serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd dobjuk rá az előkészített szalonnát és hagymát. 3-5 percig pirítsuk, míg kisül a szalonna zsírja és a hagyma üveges lesz. Ezután adjuk hozzá a felaprított paradicsomot, chilipaprikát, sót, borsot, és gyakran kevergetve, alacsony láng felett főzzük 35-40 percig. (Ha szükséges, egy kevés víz is mehet alá.)
A kész szószt a tésztával egybeforgatva kínáljuk, ha szeretnénk, reszelt parmezánnal is szórjuk meg.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu