A nyár legfinomabb pizzája padlizsánból készül – Szénhidrátmentes finomság sok sajttal
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A gusztusos minipizzák alapja padlizsán, amit paradicsomszósszal és sajttal sütünk meg - persze bátran lehet gazdagítani sonkával vagy szalámival a szénhidrátszegény finomságot.
A forró nyári napokon igyekszünk könnyű, gyomorkímélő ételeket fogyasztani. Ilyenkor sok esetben zöldségből készül a menü, még az olyan nagy kedvenceket is, mint a pizza, kicsit könnyebbre szabjuk - jelen esetben tészta helyett padlizsánra pakoljuk a paradicsomos, sajtos feltétet.
A padlizsánalappal készült pizza gyorsan elkészül, mivel nem kell a tészta dagasztásával és kelesztésével foglalkoznunk, ráadásul szénhidrátszegény, ezért fogyókúrába is beilleszthető finomság, amit bűntudat nélkül falatozhatunk.
Padlizsánpizza
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab padlizsán
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 150 gramm sűrített paradicsom
- ízlés szerint só és bors
- 40 dekagramm sajt
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál bazsalikom
- olívaolaj kevés
Elkészítés:
Megmossuk a padlizsánt, a két végét levágjuk, majd ujjnyi szeletekre vágjuk. A padlizsánkarikákat enyhén olajozott, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
A sűrített paradicsomot tálba öntjük, belekeverjük a fűszereket, pár csepp olívaolajat, majd ízlésünk szerint a padlizsánra kenjük, sajttal megszórva, 180 fokos előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
Fotó: Getty Images