Szaftos paradicsomos tészta a sütőből: a cannelloniba sok zöldség kerül

Paradicsomos canelloni c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ezzel a tartalmas és mutatós tepsis fogással biztos a siker: zamatos paradicsom és roppanós gomba alkotja, de frissítő citromlé is ízesíti.

Ez egy igazán üde és különleges olasz fogás, amelyhez csak néhány alapvető alapanyagra lesz szükséged. A recept érdekessége a töltelékbe reszelt citromhéj és a citromlé, ami egy friss és semmihez sem fogható ízhatást eredményez.

A siker érdekében bizonyosodj meg arról, hogy a töltelék eléggé pürés állagú, hiszen csak így tudod kényelmesen beletölteni a tésztarudakba. A töltelékhez szükséges cannellonik száma attól függően változhat, hogy mekkora mennyiséget töltesz egy-egy rúdba, azonban néhány darabos eltéréssel 20-ra számíts.

Paradicsomos cannelloni

Paradicsomos canelloni

Hozzávalók 5 személyre

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 250 g csiperkegomba
  • 1 db fehérbabkonzerv (300-400 g)
  • 200 g bébispenót
  • 1 db biocitrom reszelt héja
  • 0.5 db citrom leve
  • 1 nagy csokor friss bazsalikom
  • 3 ek sörélesztőpehely
  • 1 tk
  • 1 csipet bors
  • 20 db cannelloni tészta
  • 1 üveg paradicsompassata (kb. 600 g)
  • 1 tk cukor
  • 2 db paradicsom
  • ízlés szerint reszelt sajt (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A forró olajon pirítsuk 5 percig az apróra vágott hagymát, a gombát és a zúzott fokhagymát.

A babkonzervet szűrjük le, és egy tálban pürésítsük egy krumplitörő segítségével. Kanalazzuk a hagymás keverékhez, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a megmosott spenótot, a citrom levét és a héját is. Pároljuk őket 5 percig, vagy addig, amíg a spenót megpuhul.

Adjuk hozzá a sörélesztőt és az apróra vágott bazsalikomot, keverjük össze, és kanalazzuk az egészet egy habzsákba. (Habzsák helyett egy erős uzsonnászacskó is megfelel.)

Adagoljuk a gombás tölteléket a tésztarudakba.

Ízlés szerint édesítsük a paradicsompassatát, majd a harmadát kenjük egy tepsi aljára (igény szerint kevés olajjal is megkenhetjük a tepsit). Fektessük rá a megtöltött cannellonit, majd öntsük rá a maradék paradicsomot.

Karikázzuk fel a paradicsomokat, és helyezzük el a szósz tetején. Ízlés szerint sajtot is reszelhetünk rá.

Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük készre 35 perc alatt. Amint elkészült, azonnal tálaljuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Megjelent Mentes Anyu 3. könyve!

Mentes Anyu elismert szakmai csapatával együtt összeállította a mentes étkezések 50 legjobb receptjét, hogy multikulináris élményekkel örvendeztesse meg a különleges étrendet követő érdeklődőket. 
A könyvet, a korábbi kötetekkel együtt, a FeminaShopban lehet megvásárolni, kizárólag online.

Promóció

Ezt is szeretjük