Szaftos paradicsomos tészta a sütőből: a cannelloniba sok zöldség kerül
Ezzel a tartalmas és mutatós tepsis fogással biztos a siker: zamatos paradicsom és roppanós gomba alkotja, de frissítő citromlé is ízesíti.
Ez egy igazán üde és különleges olasz fogás, amelyhez csak néhány alapvető alapanyagra lesz szükséged. A recept érdekessége a töltelékbe reszelt citromhéj és a citromlé, ami egy friss és semmihez sem fogható ízhatást eredményez.
A siker érdekében bizonyosodj meg arról, hogy a töltelék eléggé pürés állagú, hiszen csak így tudod kényelmesen beletölteni a tésztarudakba. A töltelékhez szükséges cannellonik száma attól függően változhat, hogy mekkora mennyiséget töltesz egy-egy rúdba, azonban néhány darabos eltéréssel 20-ra számíts.
Paradicsomos cannelloni
Hozzávalók 5 személyre
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 250 g csiperkegomba
- 1 db fehérbabkonzerv (300-400 g)
- 200 g bébispenót
- 1 db biocitrom reszelt héja
- 0.5 db citrom leve
- 1 nagy csokor friss bazsalikom
- 3 ek sörélesztőpehely
- 1 tk só
- 1 csipet bors
- 20 db cannelloni tészta
- 1 üveg paradicsompassata (kb. 600 g)
- 1 tk cukor
- 2 db paradicsom
- ízlés szerint reszelt sajt (opcionális)
Elkészítés:
A forró olajon pirítsuk 5 percig az apróra vágott hagymát, a gombát és a zúzott fokhagymát.
A babkonzervet szűrjük le, és egy tálban pürésítsük egy krumplitörő segítségével. Kanalazzuk a hagymás keverékhez, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a megmosott spenótot, a citrom levét és a héját is. Pároljuk őket 5 percig, vagy addig, amíg a spenót megpuhul.
Adjuk hozzá a sörélesztőt és az apróra vágott bazsalikomot, keverjük össze, és kanalazzuk az egészet egy habzsákba. (Habzsák helyett egy erős uzsonnászacskó is megfelel.)
Adagoljuk a gombás tölteléket a tésztarudakba.
Ízlés szerint édesítsük a paradicsompassatát, majd a harmadát kenjük egy tepsi aljára (igény szerint kevés olajjal is megkenhetjük a tepsit). Fektessük rá a megtöltött cannellonit, majd öntsük rá a maradék paradicsomot.
Karikázzuk fel a paradicsomokat, és helyezzük el a szósz tetején. Ízlés szerint sajtot is reszelhetünk rá.
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük készre 35 perc alatt. Amint elkészült, azonnal tálaljuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
Olvasd el ezt is!