
Szaftos paradicsomos tészta a sütőből: a cannelloniba sok zöldség kerül

Ezzel a tartalmas és mutatós tepsis fogással biztos a siker: zamatos paradicsom és roppanós gomba alkotja, de frissítő citromlé is ízesíti.
Ez egy igazán üde és különleges olasz fogás, amelyhez csak néhány alapvető alapanyagra lesz szükséged. A recept érdekessége a töltelékbe reszelt citromhéj és a citromlé, ami egy friss és semmihez sem fogható ízhatást eredményez.
A siker érdekében bizonyosodj meg arról, hogy a töltelék eléggé pürés állagú, hiszen csak így tudod kényelmesen beletölteni a tésztarudakba. A töltelékhez szükséges cannellonik száma attól függően változhat, hogy mekkora mennyiséget töltesz egy-egy rúdba, azonban néhány darabos eltéréssel 20-ra számíts.
Paradicsomos cannelloni

Hozzávalók 5 személyre
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 250 g csiperkegomba
- 1 db fehérbabkonzerv (300-400 g)
- 200 g bébispenót
- 1 db biocitrom reszelt héja
- 0.5 db citrom leve
- 1 nagy csokor friss bazsalikom
- 3 ek sörélesztőpehely
- 1 tk só
- 1 csipet bors
- 20 db cannelloni tészta
- 1 üveg paradicsompassata (kb. 600 g)
- 1 tk cukor
- 2 db paradicsom
- ízlés szerint reszelt sajt (opcionális)
Elkészítés:
A forró olajon pirítsuk 5 percig az apróra vágott hagymát, a gombát és a zúzott fokhagymát.
A babkonzervet szűrjük le, és egy tálban pürésítsük egy krumplitörő segítségével. Kanalazzuk a hagymás keverékhez, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a megmosott spenótot, a citrom levét és a héját is. Pároljuk őket 5 percig, vagy addig, amíg a spenót megpuhul.
Adjuk hozzá a sörélesztőt és az apróra vágott bazsalikomot, keverjük össze, és kanalazzuk az egészet egy habzsákba. (Habzsák helyett egy erős uzsonnászacskó is megfelel.)
Adagoljuk a gombás tölteléket a tésztarudakba.
Ízlés szerint édesítsük a paradicsompassatát, majd a harmadát kenjük egy tepsi aljára (igény szerint kevés olajjal is megkenhetjük a tepsit). Fektessük rá a megtöltött cannellonit, majd öntsük rá a maradék paradicsomot.
Karikázzuk fel a paradicsomokat, és helyezzük el a szósz tetején. Ízlés szerint sajtot is reszelhetünk rá.
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük készre 35 perc alatt. Amint elkészült, azonnal tálaljuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Olvasd el ezt is!