Krémes, aszalt paradicsomos-diós tészta: a pesztó téli változata is isteni

2
Nyomtatás
aszalt-paradicsomos-teszta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A pesztós tészta gyorsan és egyszerűen készül, kezdők is nekiállhatnak, isteni meleg ételt tehetnek az asztalra.

Egy újabb villámgyors, elronthatatlan receptet mutatunk, ami biztosan belopja magát a szívedbe! Amíg kifő a tészta, elkészül a szósz is, így pillanatokon belül tálalhatod a meleg ételt.

A pesztót is házilag dobjuk össze, ennek a téli változatnak aszalt paradicsom és dió az alapja. Bár érdemes feldobni friss bazsalikommal, ha nem kapsz, ki is hagyhatod, vagy 1 teáskanál szárítottal helyettesítheted.

Hogy szószosabb legyen a kész tészta, használd hozzá a főzővizét, ezzel hígítsd és tedd krémesebbé a pesztót.

Paradicsomos-diós-pesztós tészta

aszalt-paradicsomos-teszta2

Hozzávalók 4 személyre

  • 200 g aszalt paradicsom (olajban)
  • 60 g dió
  • 30 g parmezán
  • ízlés szerint
  • 0.5 csokor bazsalikom
  • 120 ml extraszűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. vörösborecet
  • 500 g tészta
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük al dentére lobogó, enyhén sós vízben. A főzővizéből tegyünk félre egy bögrényit. Szűrjük le, tegyük félre. 

Az aszalt paradicsomot csöpögtessük le, majd a dióval, parmezánnal, sóval, bazsalikommal, fokhagymával együtt tegyük aprítógépbe. Kezdjük el dolgoztatni a gépet, és közben lassú sugárban adjuk hozzá az olajat. Mikor elég krémes már, adjuk hozzá a vörösborecetet is. Ha túl sűrűnek látjuk, a tészta főzővizével hígítsuk.

Adjuk a pesztót a kifőtt tésztához, forgassuk egybe, és ha szükséges, még szószosabbá tehetjük a tészta főzővizével.

Rögtön, parmezánnal megszórva kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon