A 10 legjobb padlizsános recept – A szendvicskrémtől a főételig
A padlizsánhoz erős érzelmek fűznek, ez a gyönyörű lila zöldség nem csak finom és kevés kalória van benne, de igen változatosan elkészíthető, sőt, még húshelyettesítőnek is tökéletes.
A pizza kedvelt utcai étel, amit otthon is össze lehet dobni. Sőt egészen különleges recepteket is ki lehet próbálni, amelyekben tészta helyett zöldség adja az alapot. Ilyen a karfiolból, brokkoliból, cukkiniből vagy padlizsánból készült változat.
A paradicsommal és sajttal készült zöldséges "pizza" húsok mellé is kínálható, remek kísérő, de természetesen önmagában is finom. A feltét lehet sonka, szalámi vagy más, amit jónak vélsz.
A padlizsánt és a paradicsomot mossuk meg. Ezután a padlizsánt vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, a paradicsomot pedig vékonyan karikázzuk fel.
A padlizsánszeleteket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.
A padlizsán tetejére tegyünk a paradicsomszeletekből, majd sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük. Ezután a reszelt sajtot is szórjuk a padlizsánpizza tetejére. (Kevés olajat is fújhatunk rá.)
A padlizsánpizzát toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu