A 7 legjobb, villámgyors olasz tésztareceptünk: ezeket főzd, ha tényleg csak 10 perced van
Ezek a tészták tényleg tíz perc alatt készülnek el, és nem azért, mert készterméket használunk hozzájuk, hanem mert valóban egyszerűek.
A minimalista fogások sikere töretlen, mindenki vevő egy gyors receptre. Az egyik nagy kedvenc a paradicsomos tészta, mely sokféle változatban az asztalra kerülhet.
A paradicsomos tészta készülhet konzervből, de frissből sokkal ízletesebb, érdemes kipróbálni koktélparadicsommal. Az ételnek jól áll, ha kicsit pikáns, ezért a fokhagyma felel. Az enyhén füstös aromát a spanyol konyha kedvenc fűszerének, a füstölt paprikának köszönheti. A krémesebb textúrát a mentett tészta főzőleve és a reszelt parmezán adja, de ha épp lapul a hűtődben mascarpone, 1-2 evőkanálnyit bátran keverj hozzá.
Tálalásnál mehet még rá sajt, a húsevők pedig grillezett csirkemellet is kínálhatnak mellé.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. A főzőléből 1-2 merőkanálnyit tegyünk félre.
A paradicsomokat mossuk meg és vágjuk félbe.
Az olívaolajat magas falú serpenyőben vagy edényben hevítsük fel, majd dobjuk rá a paradicsomokat, 5 perc múlva a fokhagymát is keverjük hozzá. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, füstölt paprikával, majd 10 perc múlva keverjük össze a főtt tésztával, friss bazsalikomlevéllel és parmezánnal.
A kész ételt azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu