Pelmenyi-alaprecept: zöldséggel és hússal töltve is finom

3
Nyomtatás
pelmenyi
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az orosz eredetű töltött tészta sokféle töltelékkel készülhet. Érdemes hússal vagy zöldségekkel megpakolni a kis batyukat, majd valamilyen szósszal nyakon öntve kínálni.

A pelmenyi nagyszerű étel, mely rengetegféle variációban kipróbálható. A félhold alakúra formázott töltött tésztát nagyon sokféle töltelékkel letesztelheted. Érdemes hússal, hallal vagy zöldségekkel megpakolni a kis csomagokat. A szószok terén is bőven akad lehetőség, a paradicsomos, tejszínes vagy épp tejfölös mártás is jól áll a tésztának.

Így még különlegesebb!

A tökéletes alapreceptet érdemes egy késhegynyi kurkumával vagy sáfránnyal még izgalmasabbá varázsolni. A különleges fűszerek látványban is pluszt adnak hozzá, szép sárga lesz tőlük a tészta.

Pelmenyi-alaprecept

pelmenyi cover

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg búzaliszt
  • 1 teáskanál
  • 3 darab tojás
  • 2 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba. Ezután adjuk hozzá a sót, a felvert tojásokat és a vizet, dolgozzuk össze az alapanyagokat.

A begyúrt, rugalmas tésztát csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe 30 percre.

A pihent tésztát helyezzük enyhén lisztezett felületre, majd nyújtsuk 2-3 mm vékonyra. Ezután szaggassunk belőle 8-10 cm átmérőjű korongokat.

A korongok egyik oldalára vagy a közepére pakoljuk a választott tölteléket, majd hajtsuk félhold alakúra a tésztát, a végeit alaposan rögzítsük. (Félhold helyett kör alakúra is lehet formálni a töltött tésztát.)

A töltött tésztát dobjuk forrásban lévő sós vízbe, és 5-6 perc alatt főzzük készre. Az elkészült tésztát szűrjük le, majd valamilyen szósszal nyakon öntve kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon