Krémes tészta tökmagos pesztóval: ne dobd ki a sütőtök magjait
A tökmag önmagában is tartalmas és tápanyagdús csemege, de akár megfizethető pesztóalapanyagként is felhasználhatod. A vele készült tészta pedig pillanatok alatt elkészül.
Nagyon krémes és ízletes ez a gyors és egyszerű tészta, kezdők is bátran elkészíthetik, vajpuha, fűszeres csirkemell kerül az isteni szószba. Az alapját tej és alaplé képezi, amelyet liszttel sűrítettünk be, majd sajttal és pesztóval tettük krémesebbé.
Ha időszűkében vagy, bolti pesztóval is elkészítheted, de ha jobban ráérsz, házilag dobd össze a bazsalikomos szószt, úgy még finomabb lesz. Hogy a csirkemell is ízletes legyen, fűszerezed fokhagymával és olasz fűszerkeverékkel.
A csirkemellfilét tisztítsuk meg, vágjuk falatnyi darabokra. A sajtokat reszeljük le.
A tésztát lobogó, sós vízben főzzül al dentére. Szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel, tegyük félre.
Forrósítsunk olívaolajat egy mélyebb serpenyőben, adjuk hozzá a csirkemellet, majd fűszerezzük olasz fűszerkeverékkel, fokhagymaporral, sóval, borssal. Fehéredésig süssük. Tegyük félre egy tányérra.
Tegyük a vajat a serpenyőbe, majd mikor elolvadt, szórjuk rá a lisztet. Keverjük össze, majd 1-2 perc után öntsük fel az alaplével és a tejjel. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ekkor keverjük bele a pesztót és a kétféle sajtot, majd ha elolvadtak, a csirkét is.
Forgassuk össze a tésztával, majd rögtön kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu