Puha citromos kuglóf mázzal bevonva – Egyszerű, mégis mutatós desszert
Szaftos citromos kuglóf, az egyszerű süti tésztája napokig megőrzi puhaságát egy leleményes megoldásnak köszönhetően.
Muffin- és kuglófformát érdemes beszereznie minden sütirajongónak! Ezeket a szemrevaló finomságokat nem nehéz elkészíteni, igaz, akadnak macerásabb receptek, de bőséggel találni egyszerűbb változatokat is.
A kuglóf régi recept szerint kelt tésztából is készülhet, de mi most a kevert változatnál maradtunk. A túrós kuglóf tésztája elképesztően puha és finom, melyben a citrom kellemes zamata is helyet kap. Aki szeretné, mazsolával is feldobhatja a sütit, és tálalásnál házi lekvárt is érdemes mellé kínálni.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót és a sütőport.
A túrót öntsük keverőtálba, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citrom héját és a tojást. Miután összekevertük az alapanyagokat, keverjük hozzá a lisztes keveréket is.
A kuglófformát kenjük ki vajjal vagy olajjal, majd simítsuk bele a kikevert masszát. Ezután toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük készre.
Az elkészült kuglófot porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu