Frissítő, mexikói kukoricasaláta: jalapeñótól lesz tüzes
Akár szivárványsalátának is nevezhetnénk, annyira színes ez a fogás: a kukorica mellett bab, paradicsom, lila hagyma, avokádó és sok zöldfűszer is helyet kap.
Az eper az egyik kedvenc gyümölcsöm, és amíg tart a szezonja, igyekszem minél változatosabb ételeket készíteni belőle. Legutóbb például ez a mesésen krémes, tejszínes-joghurtos eperkrémleves volt terítéken, most pedig egy igazi kuriózumot mutatok, amelyben az eper sós körítést kap.
A klasszikus mexikói ételt, a salsát gondoltam újra, a paradicsomot azonban eperre cseréltem, az eredmény pedig egyenesen fenomenális lett. Már több baráti összejövetelen is bevetettem ezt a bombabiztos vendégcsalogatót, és mindig hatalmas sikert aratott. Figyelj rá, hogy az érett és édes eper mellett fontos a kiegészítők megválasztása is: friss mentát és jalapeño paprikát használj, mert csak ezekkel lesz igazán intenzív az összhatás.
Az epreket tegyük egy közepes tálba, és adjuk hozzá az összes többi hozzávalót. Igény szerint sózzuk, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk.
Tökéletes saláta tortillachips mellé, de grillezésekhez, sült húsokhoz is remek választás.
Tipp: az epreket ne daraboljuk túl apróra, különben a só hatására nagyon pépessé válik.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu