A legjobb salsa roppanós uborkával: tökéletes mártogatós vagy köret

5
Nyomtatás
uborkas-salsa2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Friss, könnyed, laza nyári köret vagy szuper mártogatós válhat a salsa uborkás verziójából, amely sok friss zöldségből és egy könnyű citrusos öntetből áll össze.

A salsa nem csak tortillachips kísérője lehet, sült húsok mellé könnyű köretként is megállja a helyét. Az alábbi változatban az édes, érett paradicsom mellé lédús uborka, lila hagyma, sok friss koriander és jalapeño kerül, és az olívás, lime-os öntet teszi fel az i-re a pontot. 

Bár nagyon gyorsan és egyszerűen készül a salsa, adj egy kis időt neki, minél többet áll a hűtőben, annál jobban összeérnek az ízek, annál finomabb lesz. Grillhúsok mellé is érdemes kipróbálni!

Uborkás salsa

uborkas-salsa

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 2 db kígyóuborka
  • 400 g paradicsom
  • 1 fej lila hagyma
  • 0.5 csokor koriander
  • 2 db jalapeño
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 ek. lime-lé
  • 1 ek. extraszűz olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkákat és a paradicsomokat mossuk meg, majd vágjuk őket egészen pici kockákra.

A hagymákat pucoljuk meg, a lilát vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le. A koriandert mossuk meg, aprítsuk össze.

A jalapeñókat mossuk meg, vágjuk kis kockákra. Ha nem bírjuk annyira a csípőset, a magokat és az erezetét távolítsuk el. 

Keverjünk össze mindent egy tálban, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fedjük le, majd legalább fél órára tegyük a hűtőbe.

Tortillachipssel tálaljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon