Pirított gomba krémes öntettel: ínyenc köret fél órán belül

6
Nyomtatás
Piritott-gomba
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha feldobnád az ebédet, akkor a megszokott krumplis köretek helyett készítsd el ezt a pirított gombát: krémes öntettől lesz különleges!

Ezzel az ízes, roppanós pirított gombával nem foghatsz mellé: ha beújítanál a megszokott köretek helyett, és még egészségeset is ennél, akkor válaszd ezt az összeállítást.

@sobors.hu Pirított gomba Hozzávalók: 0,5 kg barna csiperkegomba 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 db kaliforniai paprika 50 g vaj olívaolaj só Öntet: 175 g natúr joghurt 50 g majonéz 1 gerezd fokhagyma bors Elkészítés: Kevés olívaolajon megpirítjuk a gombát a vöröshagymával. Amikor a hagyma üveges lesz, hozzáadjuk a vajat, paprikát és a fokhagymát, így pirítjuk tovább. Az öntethez összekeverjük a hozzávalókat, majd az elkészült gombára öntjük. Előkészítési idő: 5 perc Elkészítési idő: 20 perc #fyp #sobors #recept #mutimiteszel #veganuary ♬ eredeti hang - Sóbors.hu

Az ételt egyszerű, könnyen hozzáférhető, hétköznapi hozzávalók alkotják, a végeredmény azonban bármilyen feltétet képes új szintre emelni. Ráadásként egy krémes, joghurtos-majonézes öntet is kerül rá, amely pluszban a selymes textúrákról is gondoskodik. 

Pirított gomba

Piritott-gomba-c

Hozzávalók 4 személyre

A pirított gombához:

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma felszeletelve
  • 500 g barna csiperke megtisztítva
  • 1 gerezd fokhagyma lezúzva
  • 1 közepes piros kaliforniai paprika felkockázva
  • 50 g vaj
  • 0.5 tk.

Az öntethez:

  • 170 g natúr joghurt
  • 50 g majonéz
  • 1 gerezd fokhagyma lezúzva
  • 1 csipet bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a gombát.

Közepes hőfokon pirítsuk őket 7-8 percig, majd ha a gomba roppanósra puhult, a hagyma pedig üveges, akkor adjuk hozzá a paprikát, a fokhagymát, a vajat és a sót, és pirítsuk további 4-5 percig.

Közben készítsük el az öntetet. Ehhez a hozzávalókat keverjük össze egy tálkában, majd kanalazzuk az elkészült gombára. Tetszés szerint szórjuk meg egy kevés friss petrezselyemmel.

Fotók és videó: Borsos Dalma / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon