
8 csodás, fehérjedús recept az illatos gombából: hús nélkül is jóllaksz vele
A gomba tele van fehérjével, laktató, és változatosan készíthető el: mutatjuk, mennyi mindent főzhetsz belőle.
Ezzel az ízes, roppanós pirított gombával nem foghatsz mellé: ha beújítanál a megszokott köretek helyett, és még egészségeset is ennél, akkor válaszd ezt az összeállítást.
Az ételt egyszerű, könnyen hozzáférhető, hétköznapi hozzávalók alkotják, a végeredmény azonban bármilyen feltétet képes új szintre emelni. Ráadásként egy krémes, joghurtos-majonézes öntet is kerül rá, amely pluszban a selymes textúrákról is gondoskodik.
Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a gombát.
Közepes hőfokon pirítsuk őket 7-8 percig, majd ha a gomba roppanósra puhult, a hagyma pedig üveges, akkor adjuk hozzá a paprikát, a fokhagymát, a vajat és a sót, és pirítsuk további 4-5 percig.
Közben készítsük el az öntetet. Ehhez a hozzávalókat keverjük össze egy tálkában, majd kanalazzuk az elkészült gombára. Tetszés szerint szórjuk meg egy kevés friss petrezselyemmel.
Fotók és videó: Borsos Dalma / Sóbors
@sobors.hu