Álompuha tojásmentes piskóta: a tészta szép magasra emelkedik

1
Nyomtatás
tojásmentes piskóta cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Nem kell lemondani a piskótáról, ha tojásérzékeny vagy, esetleg vegán étrendet követsz, nélküle is csodás sütit alkothatsz.

A cukrászok azt szokták mondani, hogy a szép, légies piskóta lelke a tojás. Igen ám, az ember nem is kíván vitába szállni a mesteremberekkel, de azt is el kell ismernünk, hogy tojás nélkül is készülhet piskóta. Sajnos vannak tojásérzékenyek, ők, ha szeretnének, sem fogyaszthatják a belőle készült finomságokat, és a vegánokról sem szabad megfeledkezni.

A finom süti mindenkinek jár: érdemes kipróbálni a tojásmentes piskótaváltozatokat, aztán eldönteni, melyik a legjobb. A múltkor már mutattunk egy szuper receptet, most egy másikat osztunk meg.

Milyen formában süljön?

Ha piskótatekercset készítesz belőle, akkor egy nagyobb méretű tepsibe is simíthatod, hisz a roládnál nem szükséges, hogy magasra emelkedjen a tészta. Ha viszont tortát készítenél belőle, akkor 18 centiméteres forma ajánlott. Itt a sütési idő is változik, akár 40 perc is szükséges, míg a tészta elkészül. A sütésnél tűpróbát érdemes alkalmazni.

Puha tojásmentes piskóta

tojásmentes piskóta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 180 g cukor
  • 300 ml víz (szobahőmérsékletű)
  • 70 ml olaj
  • 300 g finomliszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • olaj a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot a vízzel keverjük össze, majd az olajat is adjuk hozzá.

A lisztet szitáljuk keverőtálba, forgassuk egybe a sóval, szódabikarbónával és a sütőporral. Ezután a cukros folyadékot apránként csorgassuk hozzá, és keverjük csomómentesre.

A 18 centis tortaformát béleljük ki sütőpapírral, vagy kenjük ki olajjal, majd simítsuk bele a masszát. Ezután toljuk 175 fokos sütőbe. Ekkora formában készítve akár 35-40 perc is kell neki, de minél nagyobb a forma, annál kevesebb időre van szüksége.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon