Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a sütőport.
Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű, puha vajat, majd kézzel alaposan dolgozzuk össze. Akkor jó a tészta, ha homokos, morzsás állagú keveréket kapunk.
Keverés közben óvatosan adagoljuk hozzá a forró vizet egészen addig, amíg ragacsos tésztagolyót nem tudunk belőle formázni.
Ezután tegyük át a tésztát egy lisztezett felületre. Dagasszuk további 5 percig, amíg puha, rugalmas állagú tészta lesz belőle.
Olajozzunk ki egy tepsit.
A tésztából csípjünk le golflabdaméretű darabokat és formázzuk őket golyókká.
A tésztagolyókat tegyük a kiolajozott tepsire, majd takarjuk le egy konyharuhával, és 20-30 percig pihentessük szobahőmérsékleten.
Az idő leteltével a tésztagolyókat lisztezett felületen, egyesével, enyhén lapítsunk ki az ujjainkkal. Ezután sodrófával nyújtsuk ki a serpenyőnk méretére és alakjára úgy, hogy nyújtásonként fordítunk rajta egyet, illetve akár 180 fokban is megfordíthatjuk.
Forrósítsunk fel egy tapadásmentes serpenyőt, amelyben a vékonyra nyújtott tortillalapokat oldalanként 20-30 másodperc alatt süssük készre.
A meleg tortillákat száraz konyharuhába halmozva csomagoljuk be, és ha kihűltek, tálaljuk.
Tárolásra zárható zacskót használjunk, hogy a tortillák ne tudjanak kiszáradni.