Laktató, töltött tortilla gyorsan: ebédként is helytáll

12
Nyomtatás
toltott-tortilla2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha gyorsan készítenél valami finomat, a tortilla a tökéletes választás, szinte bármivel megtöltheted a lapokat, és garantáltan laktató lesz a végeredmény.

Nem feltétlenül kell sok idő és energia ahhoz, hogy egy tartalmas és finom ételt tegyél az asztalra: ez az újragondolt BLT-szendvics 20 percen belül kész, és biztosan jóllaksz vele.

A BLT-szendvics a bacon-lettuce-tomato rövidítéséből kapta a nevét, vagyis a bacon, a saláta és a paradicsom a főszereplők benne. Kenyér helyett azonban most tortillalap az alapja, így még kompaktabb fogást készíthetsz. 

Hogy szaftos és finom legyen a töltött tortilla, majonéz kerül bele, de az olívaolajban és borecetben pácolt paradicsom sem hiányozhat belőle.

Töltött tortilla

toltott-tortilla

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db tortillalap
  • 4 db paradicsom
  • 12 szelet bacon
  • 4 nagyobb levél saláta
  • 60 ml extraszűz olívaolaj
  • 2 ek. vörösborecet
  • 60 g majonéz
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A baconszeleteket süssük ropogósra egy száraz serpenyőben.

A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk ujjnyi vastag karikákra. Tegyük egy tálba, majd keverjük egybe az olívaolajjal, vörösborecettel, sóval, borssal.

A majonézbe keverjünk 1 evőkanálnyit ebből az ecetes-paradicsomos léből, tegyük félre.

A salátaleveleket mossuk meg, vágjuk csíkokra.

Tegyünk magunk elé egy tortillalapot, kenjünk szét rajta kb. 1 evőkanálnyi majonézes szószt. Szórjunk rá a salátából, illetve tegyünk rá 3-4 szelet paradicsomot és 3 szelet bacont. Hajtsuk be a lap bal, majd jobb oldalát, és tekerjük fel. Járjunk el így a maradék lappal és hozzávalóval is.

Rögtön kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon