Elronthatatlan túró rudi muffin: kevés munkával készül a finomság
Pillanatok alatt össze lehet dobni a kakaós tésztájú puha muffint, amelynek a közepén túrós finomság bújik meg.
A muffin szerethető finomság, mindenki kedveli, és otthon is könnyen előállítható. A sütésben nem annyira jártas édesszájúak is bátran kísérletezhetnek a megalkotásával, tengernyi egyszerű recept közül lehet válogatni, pont ilyen ez a túrós muffin is.
Mivel ez egy túrós süti, sokféle extrával feldobható. Mehet a masszába 1 maréknyi mazsola vagy csokipehely, csokidarab. Én vaníliarúddal tettem izgalmassá, de reszelt citrom- vagy narancshéjjal is tökéletes.
A tejből is elég lehet kevesebb a tésztába, helyette baracklekvárral lazíthatod, ettől szaftosabb és ízletesebb lesz a muffin. Mivel a tésztája tényleg nagyon puha, dupla adaggal is készülhet, jól lefedve másnapra is megőrzi az állagát, és még a csomagolást is bírja, így az uzsonnásdobozban is elfér.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót, sütőport, cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét.
A túrót törjük át, majd adjuk hozzá a tojást, vajat és a tejet. Ezután a száraz alapanyagokat apránként adagoljuk a túrós keverékhez.
A muffintepsit béleljük ki papírral.
A simára kevert masszát adagoljuk a formába (félig töltsük, az 1 fagyiskanálnyi méretnek felel meg).
A túrós muffint toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (20-25 perc).
Fotó: Botos Claudia/Sóbors