
Elronthatatlan túró rudi muffin: kevés munkával készül a finomság

Pillanatok alatt össze lehet dobni a kakaós tésztájú puha muffint, amelynek a közepén túrós finomság bújik meg.
Mi, magyarok szeretjük a túró rudit és persze a túrós desszerteket is. A túró rudi jól ismert ízét különböző desszertekbe is belecsempészhetjük, érdemes kipróbálni tortaként, pohárdesszertben és palacsintában is. Nem csak az ízét idézhetjük fel, magát a túró rudit is felhasználhatjuk, például ehhez a muffinhoz.
A muffin a világ egyik legegyszerűbben összedobható süteménye. A puha finomság ezerféle variációban készülhet, sosem lehet ráunni. Mi most egy túró rudis muffint dobtunk össze, amely olyan finom, hogy nem lehet abbahagyni.
A finomságot érdemes dupla adagban készíteni, remekül bírja a csomagolást, így az iskolatáskában is elfér. Ha azonban ebéd után kínálnád, akkor tejszínhabbal koronázd meg, és csorgass rá karamell- vagy csokiöntetet is, úgy még fantasztikusabb lesz.
Túró rudi muffin

Hozzávalók 14 darabhoz
- 25 dkg finomliszt
- 3 evőkanál kakaó
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 darab tojás
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 3.5 dl joghurt
- 7 darab Túró Rudi
Elkészítés:
A lisztet a kakaóval szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sütőport és a szódabikarbónát.
Egy másik tálban keverjük össze a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral, majd az olajat és a joghurtot is forgassuk bele.
A száraz és nedves hozzávalókat keverjük össze.
A muffinformákat béleljük ki kapszlival, majd fagyiadagolóval töltsük meg a masszával a kosarakat. (Egy adag massza elég minden kosárba.)
A túró rudikat vágjuk félbe vagy háromfelé, majd minden muffin közepébe nyomjunk egy darabot.
A muffinokat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre. A sütésnél tűpróbát érdemes alkalmazni.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!