![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Puha francia süti túróval keverve: rögtön dupla adagban süsd meg
Varázsold otthonodba a francia cukrászdák legbájosabb finomságát, a madeleine-t, mely túróval gazdagítva lesz igazán finom.
Mi, magyarok szeretjük a túró rudit és persze a túrós desszerteket is. A túró rudi jól ismert ízét különböző desszertekbe is belecsempészhetjük, érdemes kipróbálni tortaként, pohárdesszertben és palacsintában is. Nem csak az ízét idézhetjük fel, magát a túró rudit is felhasználhatjuk, például ehhez a muffinhoz.
A muffin a világ egyik legegyszerűbben összedobható süteménye. A puha finomság ezerféle variációban készülhet, sosem lehet ráunni. Mi most egy túró rudis muffint dobtunk össze, amely olyan finom, hogy nem lehet abbahagyni.
A finomságot érdemes dupla adagban készíteni, remekül bírja a csomagolást, így az iskolatáskában is elfér. Ha azonban ebéd után kínálnád, akkor tejszínhabbal koronázd meg, és csorgass rá karamell- vagy csokiöntetet is, úgy még fantasztikusabb lesz.
A lisztet a kakaóval szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sütőport és a szódabikarbónát.
Egy másik tálban keverjük össze a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral, majd az olajat és a joghurtot is forgassuk bele.
A száraz és nedves hozzávalókat keverjük össze.
A muffinformákat béleljük ki kapszlival, majd fagyiadagolóval töltsük meg a masszával a kosarakat. (Egy adag massza elég minden kosárba.)
A túró rudikat vágjuk félbe vagy háromfelé, majd minden muffin közepébe nyomjunk egy darabot.
A muffinokat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre. A sütésnél tűpróbát érdemes alkalmazni.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!