Elronthatatlan túró rudi muffin: kevés munkával készül a finomság

Túró Rudi muffin cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pillanatok alatt össze lehet dobni a kakaós tésztájú puha muffint, amelynek a közepén túrós finomság bújik meg.

Mi, magyarok szeretjük a túró rudit és persze a túrós desszerteket is. A túró rudi jól ismert ízét különböző desszertekbe is belecsempészhetjük, érdemes kipróbálni tortaként, pohárdesszertben és palacsintában is. Nem csak az ízét idézhetjük fel, magát a túró rudit is felhasználhatjuk, például ehhez a muffinhoz.

A muffin a világ egyik legegyszerűbben összedobható süteménye. A puha finomság ezerféle variációban készülhet, sosem lehet ráunni. Mi most egy túró rudis muffint dobtunk össze, amely olyan finom, hogy nem lehet abbahagyni.

A finomságot érdemes dupla adagban készíteni, remekül bírja a csomagolást, így az iskolatáskában is elfér. Ha azonban ebéd után kínálnád, akkor tejszínhabbal koronázd meg, és csorgass rá karamell- vagy csokiöntetet is, úgy még fantasztikusabb lesz.

Túró rudi muffin

Túró Rudi muffin ct

Hozzávalók 14 darabhoz

  • 25 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 darab tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl olaj
  • 3.5 dl joghurt
  • 7 darab Túró Rudi
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a kakaóval szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sütőport és a szódabikarbónát.

Egy másik tálban keverjük össze a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral, majd az olajat és a joghurtot is forgassuk bele.

A száraz és nedves hozzávalókat keverjük össze.

A muffinformákat béleljük ki kapszlival, majd fagyiadagolóval töltsük meg a masszával a kosarakat. (Egy adag massza elég minden kosárba.)

A túró rudikat vágjuk félbe vagy háromfelé, majd minden muffin közepébe nyomjunk egy darabot.

A muffinokat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre. A sütésnél tűpróbát érdemes alkalmazni.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük