Álompuha édesburgonyás muffin: ha különleges reggelire vágysz

10
Nyomtatás
Edesburgonyas-muffin-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A muffinnak szinte minden kiegészítő jól áll: ha egy egészséges, rostban gazdag és finom reggelit készítenél, akkor próbáld ki ezt az édesburgonyás változatát.

Az édesburgonya nemcsak köretként remekel, de ebben az illatos muffinban is helye van. A sütőtökhöz hasonlóan nagyon jól áll a kevert tésztáknak, hiszen vele minden süti hidratált lesz, és több nap után sem szárad ki.

Ráadásul extra színt és ízt ad a süteménynek, és még szuper egészséges adalék is: az édesburgonya ugyanis amellett, hogy nagyon sok rostot tartalmaz, gazdag káliumban, mangánban, A- és C-vitaminban és még béta-karotinban is.

Reggeli muffin édesburgonyával

Edesburgonyas-muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

Nedves/folyékony hozzávalók:

  • 1 nagy édesburgonya (kb. 250 g)
  • 200 ml szója- vagy más növényi ital
  • 100 ml napraforgóolaj
  • 2 ek. citromlé
  • 1 tk. vaníliakivonat

Száraz hozzávalók:

  • 300 g finomliszt
  • 150 g barna cukor
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. őrölt szerecsendió
  • 0.5 tk.
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát szurkáljuk meg villával, csomagoljuk alufóliába, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük puhára 40-45 perc alatt. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük turmixgépbe. Adjuk hozzá a többi folyékony hozzávalót, és 1 perc alatt dolgozzuk krémesre.

Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük hozzá az édesburgonyás keveréket, és dolgozzuk csomómentesre. Kanalazzuk a masszát muffinkapszlival bélelt sütőformába, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. 30 perc alatt süssük aranyszínűre, és teljes kihűlés után fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon