Sütőtökös muffin csokidarabokkal: ezt készítsd a maradék tökből
Ha már minden sütőtökös receptet kipróbáltál, akkor a muffint se hagyd ki a sorból: a szaftos tésztát csokidarabok teszik még különlegesebbé.
Az édesburgonya nemcsak köretként remekel, de ebben az illatos muffinban is helye van. A sütőtökhöz hasonlóan nagyon jól áll a kevert tésztáknak, hiszen vele minden süti hidratált lesz, és több nap után sem szárad ki.
Ráadásul extra színt és ízt ad a süteménynek, és még szuper egészséges adalék is: az édesburgonya ugyanis amellett, hogy nagyon sok rostot tartalmaz, gazdag káliumban, mangánban, A- és C-vitaminban és még béta-karotinban is.
Az édesburgonyát szurkáljuk meg villával, csomagoljuk alufóliába, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük puhára 40-45 perc alatt. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük turmixgépbe. Adjuk hozzá a többi folyékony hozzávalót, és 1 perc alatt dolgozzuk krémesre.
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük hozzá az édesburgonyás keveréket, és dolgozzuk csomómentesre. Kanalazzuk a masszát muffinkapszlival bélelt sütőformába, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. 30 perc alatt süssük aranyszínűre, és teljes kihűlés után fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu