A legszuperebb reggeli turmix, ami után nem leszünk éhesek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Kukoricás burgonyagratin: nincsen párja a krumplis fogások között
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
A reggeli kulcsfontosságú, az étkezések talán legfontosabbika. Nem mindegy ugyanis, hogyan és mivel indítjuk a napot, de persze ízlések és pofonok. Van, aki sós ételeket kíván ilyenkor, van, aki az édeset. Bizonyára olyanok is akadnak, akik nem szeretnek és éppen ezért egyáltalán nem szoktak reggelizni.
Én a reggelizők csoportjába tartozom. Ősszel és télen általában tartalmas kásákat készítek, hétvégenként pedig tojást sütök, mert a férjem mindig azt rendeli.
De itt a nyár, és ilyenkor már nem kívánja az ember se a kását, se a szalonnás tojást. Jólesik valami friss, gyümölcsös. Nem árt az sem, ha gyorsan megvan, egy rohanós hétköznapon az a lényeg, hogy ne üres gyomorral induljunk útnak.
Turmix, turmix, turmix
A turmix - vagy ahogy manapság nevezik, smoothie - remek választás. De csak akkor, ha kellőképpen tartalmasra sikeredik. Másképp ott vagyunk, ahol a part szakad, még el sem értük a közeli buszmegállót és máris korog a gyomrunk, és másra se tudunk gondolni, mint a kis kézműves pékségben vett friss pékárura és mandulahabos tejes kávéra. A péksüti azonban alattomos dolog, gyorsan felkúszik deréktájra, és ott aztán jól megveti a lábát. Hogy ez ne történhessen meg, turbózzuk fel a rohanós reggeli turmixot, amivel aztán kibírjuk legalább a tízóraiig.
Tartalmas reggeli turmix
Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 marék eper
- 1 darab banán
- 2 evőkanál zabpehely
- 1 evőkanál chia mag
- 1 gramm tahini
- 1 kávéskanál vaníliaőrlemény
- 1 marék menta
- 3 deciliter növényi tej vagy tej
- 2 darab datolya
Elkészítés:
Fotó: Pataki-SzabóFruzsi/Sóbors