Napindító répás gofri: lágy és szaftos tészta néhány hozzávalóból

Repas-gofri-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Létezik jobb reggeli egy puha, illatozó és roppanós külsejű gofrinál? Szerintem nem, és ha ezt a változatot kipróbálod, akkor neked is hamar a kedvenceddé válik.

Ezt a puha tésztájú gofrit rendhagyó módon a sárgarépa teszi mesésen szaftossá. Az egészet a répatorta inspirálta, így a répa mellett a fahéjtól és kevés diótól válik izgalmassá.

Mivel egy vegán receptről van szó, a vajat kókuszolaj, a tejet mandulaital helyettesíti, a tojást pedig őrölt lenmag pótolja. Ha újdonság számodra a tojás növényi alapanyagokkal történő helyettesítése, akkor ebben a cikkünkben részletesebben is utánaolvashatsz a témának.

Répás gofri

Repas-gofri

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 250 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 2 ek őrölt lenmag
  • 0.5 tk őrölt fahéj
  • 0.25 tk
  • 500 ml mandulaital
  • 60 ml kókuszolaj felolvasztva
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 3 ek juharszirup
  • 2 szál közepes répa lereszelve (kb. 100 g)
  • 1 marék dió durvára darabolva
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük fel a gofrisütőt.

Egy nagyobb tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, egy kisebb tálban pedig a folyékonyakat. Kanalazzuk a szárazakhoz a nedves hozzávalókat, keverjük bele a reszelt répát és a diót, majd dolgozzuk össze a tésztát.

Kanalazzunk megfelelő mennyiségeket a sütőbe, és süssük a gofrikat roppanósra és aranybarnára.

Fotók: Getty Images

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!

Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek. 

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük