Napindító répás gofri: lágy és szaftos tészta néhány hozzávalóból
Létezik jobb reggeli egy puha, illatozó és roppanós külsejű gofrinál? Szerintem nem, és ha ezt a változatot kipróbálod, akkor neked is hamar a kedvenceddé válik.
Ezt a puha tésztájú gofrit rendhagyó módon a sárgarépa teszi mesésen szaftossá. Az egészet a répatorta inspirálta, így a répa mellett a fahéjtól és kevés diótól válik izgalmassá.
Mivel egy vegán receptről van szó, a vajat kókuszolaj, a tejet mandulaital helyettesíti, a tojást pedig őrölt lenmag pótolja. Ha újdonság számodra a tojás növényi alapanyagokkal történő helyettesítése, akkor ebben a cikkünkben részletesebben is utánaolvashatsz a témának.
Répás gofri
Hozzávalók 6 darabhoz
- 250 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 2 ek őrölt lenmag
- 0.5 tk őrölt fahéj
- 0.25 tk só
- 500 ml mandulaital
- 60 ml kókuszolaj felolvasztva
- 1 tk vaníliakivonat
- 3 ek juharszirup
- 2 szál közepes répa lereszelve (kb. 100 g)
- 1 marék dió durvára darabolva
Elkészítés:
Melegítsük fel a gofrisütőt.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, egy kisebb tálban pedig a folyékonyakat. Kanalazzuk a szárazakhoz a nedves hozzávalókat, keverjük bele a reszelt répát és a diót, majd dolgozzuk össze a tésztát.
Kanalazzunk megfelelő mennyiségeket a sütőbe, és süssük a gofrikat roppanósra és aranybarnára.
-
2024-02-17 11:08:01
-
2023-06-04 10:16:02
-
2023-04-15 09:28:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!