Ricottával töltött cukkinitekercsek: paradicsomszószban sütve még jobb

11
Nyomtatás
ricottaval-toltott-cukkinitekercs
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A ricotta és a paradicsomszósz tökéletes kiegészítői a cukkininek, ami töltve, tekercselve egyszerre könnyű és laktató fogás.

A cukkini ideális választás azok számára, akiknek fontos az egészséges táplálkozás. Alacsony a kalóriatartalma, viszont gazdag antioxidánsokban, rostban és vitaminban.

A cukkini sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy számos ételben a legkülönbözőbb módon használjuk fel. Lehet grillezni, párolni, sütni, kiváló belőle a leves, a tócsni, a chips, de még sütibe is belecsempészheted.

Az egyik legjobb elkészítési módja, ha krémes ricottával töltöd meg. Paradicsomszószban sütve, zöldfűszerekkel megbolondítva még különlegesebb fogást tehetsz az asztalra.

Ricottával töltött cukkinitekercsek

ricottas-cukkinitekercs

Hozzávalók 4 személyre

A cukkinitekercshez:

  • 2 db közepes cukkini
  • 25 dkg ricotta
  • 5 dkg parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 0.5 bögre bébispenót
  • só és bors ízlés szerint

A paradicsomszószhoz:

  • 40 dkg kockázott paradicsom (konzerv)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál oregánó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • bébispenót vagy bazsalikom a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes lábosban melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd dinszteljük meg.

Tegyük hozzá a konzervparadicsomot, a cukrot, az oregánót, a sót és a borsot. Főzzük kis lángon körülbelül 15-20 percig, amíg a szósz besűrűsödik.

A cukkiniket mossuk meg, majd egy zöldséghámozóval hosszábban vágjuk olyan vékony és hosszú szeletekre, hogy könnyen lehessen hajlítani. (Ha esetleg nem hajlanak a szeletek, röviden hőkezeljük őket, hogy megpuhuljanak.)

Egy tálban keverjük össze a ricottát, a reszelt parmezánt, a kis darabokra vágott spenótot, a zúzott fokhagymát, a bazsalikomot, a sót és a borsot.

A cukkiniszeletek egyik végére kanalazzunk ricottás keveréket, majd tekerjük fel a szeleteket.

Öntsük a paradicsomszószt egy hőálló edénybe, és rakjuk bele a ricottával töltött cukkinitekercseket. Locsoljuk meg olívaolajjal a tetejüket, és toljuk előmelegített sütőbe. Süssük 180 fokon 25-30 percig, amíg a tekercsek teteje aranybarna lesz. Tálalás előtt még megszórhatjuk bébispenóttal vagy bazsalikommal. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon