Ropogós bundában sült csirkefalatok: joghurtos páctól vajpuha a hús

Ropogós bundában sült csirkefalatok cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az aranybarna bundában csábító csirkefalatok egyszerűen készülnek, kezdők is sikerrel kínálhatják.

A rántott hús népszerű étel, amire nem lehet ráunni: az ikonikus kedvenc többféle recept szerint kipróbálható, mi most gusztusos kis darabok formájában ajánljuk, így készítve frissen sütve és hidegen is finom.

A csirkefalatok joghurtos, fűszeres pácban pihennek, ettől lesz a hús omlós és ízletes. A pácban elég néhány órát pihentetni, de egy éjszakát is maradhat benne, minél tovább áll a keverékben, annál finomabb. Az aranybarna falatok frissen sütve, bármilyen körettel jólesnek, hidegen pedig szendvics is összedobható belőlük.

Ropogós bundában sült csirkefalatok

Ropogós bundában sült csirkefalatok ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál tört jalapeño
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 4 dl joghurt
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágjuk tetszőleges kockákra vagy csíkokra. Ezután forgassuk egybe a fűszerekkel, keményítővel és a joghurttal. Ezután fedjük le és tegyük hűtőbe 2-3 órára.

A pihentetés után a húst forgassuk zsemlemorzsába, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük