Ropogós bundában sült csirkefalatok: joghurtos páctól vajpuha a hús
Az aranybarna bundában csábító csirkefalatok egyszerűen készülnek, kezdők is sikerrel kínálhatják.
A rántott hús népszerű étel, amire nem lehet ráunni: az ikonikus kedvenc többféle recept szerint kipróbálható, mi most gusztusos kis darabok formájában ajánljuk, így készítve frissen sütve és hidegen is finom.
A csirkefalatok joghurtos, fűszeres pácban pihennek, ettől lesz a hús omlós és ízletes. A pácban elég néhány órát pihentetni, de egy éjszakát is maradhat benne, minél tovább áll a keverékben, annál finomabb. Az aranybarna falatok frissen sütve, bármilyen körettel jólesnek, hidegen pedig szendvics is összedobható belőlük.
Ropogós bundában sült csirkefalatok
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg csirkemell
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál tört jalapeño
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 4 dl joghurt
- 2 bögre zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez szükség szerint
Elkészítés:
A húst vágjuk tetszőleges kockákra vagy csíkokra. Ezután forgassuk egybe a fűszerekkel, keményítővel és a joghurttal. Ezután fedjük le és tegyük hűtőbe 2-3 órára.
A pihentetés után a húst forgassuk zsemlemorzsába, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára.
-
2024-02-22 07:32:01
-
2023-11-12 07:52:02
-
2023-11-06 08:52:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!