Gazdag, ízes toszkán minestrone leves: a fehérbabtól még finomabb
Az igazi olasz, toszkán minestrone leves olyan tápláló, hogy a nyári hőségben akár főétel is válhat belőle.
Ez a rozmaringos-fehérbabos ragu annyira ízes, hogy ha egyszer megkóstolod, akkor legszívesebben minden héten elkészítenéd. Sok rozmaring és dijoni mustár kerül bele, így amellett, hogy a babnak köszönhetően fehérjedús és tartalmas, még a téli bekuckózós hangulatot is erősíti.
A bab, a krumpli és a hagyma mellé tetszés szerint más zöldséget is pakolhatsz, így még táplálóbb lesz az étel. A gomba, a répa és a zeller is jól áll neki, fűszerekből pedig akár kakukkfű és petrezselyem is mehet bele.
Az olívaolajon dinszteljük üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és együtt is pirítsuk 1 percig.
Mehet bele a krumpli, a rozmaring, a só, a bors és a chilipehely, majd öntsük fel az alaplével, és fedő alatt, alacsony hőfokon főzzük 15 percig, vagy amíg a krumpli már majdnem puha lesz.
Közben egy kis tálkában a kukoricakeményítőt keverjük csomómentesre a szójaszósszal, a mustárral és a főzőkrémmel, majd a leszűrt fehérbabbal együtt keverjük a krumplis alaphoz.
További 5 perc alatt főzzük őket össze, majd vegyük le a tűzről, és tálalás előtt hagyjuk néhány percig fedő alatt pihenni. Pirítóssal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu