Rozmaringos-fehérbabos ragu: gyors és tartalmas egytálétel

5
Nyomtatás
Rozmaringos-feherbabos-ragu-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez az ízekben gazdag, rozmaringos-fehérbabos ragu az egyik legfinomabb komfortkaja, amit a hűvös időkben készíthetsz: gyorsan megvan, és különösebb konyhai tudást sem igényel.

Ez a rozmaringos-fehérbabos ragu annyira ízes, hogy ha egyszer megkóstolod, akkor legszívesebben minden héten elkészítenéd. Sok rozmaring és dijoni mustár kerül bele, így amellett, hogy a babnak köszönhetően fehérjedús és tartalmas, még a téli bekuckózós hangulatot is erősíti.

A bab, a krumpli és a hagyma mellé tetszés szerint más zöldséget is pakolhatsz, így még táplálóbb lesz az étel. A gomba, a répa és a zeller is jól áll neki, fűszerekből pedig akár kakukkfű és petrezselyem is mehet bele.

Rozmaringos-fehérbabos ragu

Rozmaringos-feherbabos-ragu

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 nagy vöröshagyma apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 3 közepes krumpli felkockázva
  • 3 szál friss rozmaring (vagy 2 tk. szárított)
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 0.25 tk. szárított chilipehely
  • 700 ml zöldségalaplé vagy víz
  • 1 csapott ek. kukoricakeményítő
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1 ek. dijoni mustár
  • 200 ml növényi főzőkrém
  • 500 g konzerves fehérbab (leszűrt mennyiség)
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajon dinszteljük üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és együtt is pirítsuk 1 percig.

Mehet bele a krumpli, a rozmaring, a só, a bors és a chilipehely, majd öntsük fel az alaplével, és fedő alatt, alacsony hőfokon főzzük 15 percig, vagy amíg a krumpli már majdnem puha lesz. 

Közben egy kis tálkában a kukoricakeményítőt keverjük csomómentesre a szójaszósszal, a mustárral és a főzőkrémmel, majd a leszűrt fehérbabbal együtt keverjük a krumplis alaphoz.

További 5 perc alatt főzzük őket össze, majd vegyük le a tűzről, és tálalás előtt hagyjuk néhány percig fedő alatt pihenni. Pirítóssal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon