Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz

4
Nyomtatás
Gesztenyes-palacsinta-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a rumos-gesztenyés palacsinta az egyik legjobb desszert, amit gesztenyével készíthetsz: a selymes krémtől lesz fenséges.

Ez a rumos-gesztenyés palacsinta biztosan nem okoz csalódást: garantáltan imádni fogod, ha szereted a gesztenyét és a vele készült desszerteket. A krém nagyon egyszerű, azonban arra figyelj, hogy mindenképp 100 százalékos, natúr gesztenyemasszát használj hozzá, ne pedig édesítettet és ízesítettet.

A palacsinta tésztájánál két lehetőséged is van: elkészítheted hagyományos módon, de akkor sem kell lemondanod a desszertről, ha nem eszel tojást, mert mutatunk egy tojás nélküli, chiamaggal készülő változatot is.

Rumos-gesztenyés palacsinta

Gesztenyes-palacsinta

Hozzávalók 4 személyre

A gesztenyés krémhez:

  • 200 g gesztenyemassza (100 százalékos)
  • 150 ml kókuszkrém
  • 2 ek. rumaroma
  • 1 ek. porcukor
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 csipet

A palacsintához:

  • 1 adag palacsintatészta a leírás szerint
Recept idők

Elkészítés:

Először a gesztenyés krémet készítjük el. Ehhez hagyjuk a gesztenyemasszát szobahőmérsékletűre melegedni, majd adjuk hozzá a kókuszkrémet, a rumaromát, a porcukrot, a vaníliakivonatot és a sót, és kézi mixerrel dolgozzuk krémesre. Tegyük félre.

Készítsük el a palacsintát. Ha a klasszikus változatra szavazunk, akkor ezt a receptet válasszuk, ha pedig tojásmentesen tetszik jobban, akkor ezt süssük meg.

Kenjük meg az elkészült palacsintákat a gesztenyés krémmel, tekerjük fel vagy hajtogassuk össze, és tetszés szerint díszítsük olvasztott csokival, pirított diódarabokkal.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon