Gesztenyekrémes, csokis süti: még a piskótánál is puhább a tésztája
Ne érd be csak pürével, a gesztenyemasszából mennyei krémet készíthetsz, ami a puha csokis tortaalapok közé is tökéletes.
Ez a rumos-gesztenyés palacsinta biztosan nem okoz csalódást: garantáltan imádni fogod, ha szereted a gesztenyét és a vele készült desszerteket. A krém nagyon egyszerű, azonban arra figyelj, hogy mindenképp 100 százalékos, natúr gesztenyemasszát használj hozzá, ne pedig édesítettet és ízesítettet.
A palacsinta tésztájánál két lehetőséged is van: elkészítheted hagyományos módon, de akkor sem kell lemondanod a desszertről, ha nem eszel tojást, mert mutatunk egy tojás nélküli, chiamaggal készülő változatot is.
Először a gesztenyés krémet készítjük el. Ehhez hagyjuk a gesztenyemasszát szobahőmérsékletűre melegedni, majd adjuk hozzá a kókuszkrémet, a rumaromát, a porcukrot, a vaníliakivonatot és a sót, és kézi mixerrel dolgozzuk krémesre. Tegyük félre.
Készítsük el a palacsintát. Ha a klasszikus változatra szavazunk, akkor ezt a receptet válasszuk, ha pedig tojásmentesen tetszik jobban, akkor ezt süssük meg.
Kenjük meg az elkészült palacsintákat a gesztenyés krémmel, tekerjük fel vagy hajtogassuk össze, és tetszés szerint díszítsük olvasztott csokival, pirított diódarabokkal.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu