Brokkolifasírt kétféle sajttal: serpenyőben és sütőben is készülhet a finomság

bfcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A brokkoli az egyik legegészségesebb zöldség, érdemes megbarátkozni vele, hisz rengeteg izgalmas finomság készülhet belőle.

A brokkolival nem árt óvatosan bánni, hisz ha túlfő, kellemetlen lesz az illata és az ízével sem fogsz szerelembe esni. Sajnos sokaknál így alakul ki a brokkoliundor, pedig ez a zöld nagyon finom és egészséges, érdemes lenne gyakran fogyasztani. Akár turmixba is kerülhet, de tepsiben, selymes besamelmártással egybeforgatva, sőt, tésztával keverve is finom, és még sokáig lehetne sorolni a recepteket.

Újabban nagy népszerűségnek örvendenek a zöldségből készült fasírtok, a cukkiniből vagy gombából készült változat mindig nagy siker, de másból is állhat a húsmentes finomság. A brokkoli tökéletes alap, fűszerezd bátran, adj hozzá sajtot, majd süsd aranybarnára. A brokkolifasírtot sütheted serpenyőben, pár evőkanál olajon, de sütőbe tolva, kevés zsiradékkal is. Ha a fűszerezést túl soknak érzed, alakítsd ízlésed szerint.

Sajtos brokkolifasírt

bfct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 darab brokkoli
  • 10 dekagramm cheddar sajt
  • 10 dekagramm mozzarella
  • 1 darab tojás
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál chilipehely
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 bögre zsemlemorzsa
  • olaj szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit tisztítsuk meg, a rózsákat daráljuk le.

A sajtokat reszeljük le és adjuk a darált brokkolihoz a tojással, fűszerekkel és a zsemlemorzsával együtt, utána az egészet keverjük egybe.

A bekevert masszából formázzunk kis pogácsákat, majd süssük őket aranybarnára kevés olajon pár perc alatt, vagy sütőben, 180 fokon 20-30 perc alatt, félidőnél forgassuk át őket.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük