
Brokkolifasírt kétféle sajttal: serpenyőben és sütőben is készülhet a finomság

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás
Ropogós

Krémes túró rudi házilag: roppanós csoki borítja

Szaftos, kókuszos lencsecurry: tunkolós fogás húsmentesen

Gyömbéres sárgarépaleves: a legfinomabb náthaűző

Egyedényes csirkés-paradicsomos tészta: ezután nincs sok mosogatnivaló

Ropogós spenótgolyó jó fokhagymásan: partifalatnak is beillik
A brokkoli az egyik legegészségesebb zöldség, érdemes megbarátkozni vele, hisz rengeteg izgalmas finomság készülhet belőle.
A brokkolival nem árt óvatosan bánni, hisz ha túlfő, kellemetlen lesz az illata és az ízével sem fogsz szerelembe esni. Sajnos sokaknál így alakul ki a brokkoliundor, pedig ez a zöld nagyon finom és egészséges, érdemes lenne gyakran fogyasztani. Akár turmixba is kerülhet, de tepsiben, selymes besamelmártással egybeforgatva, sőt, tésztával keverve is finom, és még sokáig lehetne sorolni a recepteket.
Újabban nagy népszerűségnek örvendenek a zöldségből készült fasírtok, a cukkiniből vagy gombából készült változat mindig nagy siker, de másból is állhat a húsmentes finomság. A brokkoli tökéletes alap, fűszerezd bátran, adj hozzá sajtot, majd süsd aranybarnára. A brokkolifasírtot sütheted serpenyőben, pár evőkanál olajon, de sütőbe tolva, kevés zsiradékkal is. Ha a fűszerezést túl soknak érzed, alakítsd ízlésed szerint.
Sajtos brokkolifasírt

Hozzávalók 4 személyre
- 1 darab brokkoli
- 10 dekagramm cheddar sajt
- 10 dekagramm mozzarella
- 1 darab tojás
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál chilipehely
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 bögre zsemlemorzsa
- olaj szükség szerint
Elkészítés:
A brokkolit tisztítsuk meg, a rózsákat daráljuk le.
A sajtokat reszeljük le és adjuk a darált brokkolihoz a tojással, fűszerekkel és a zsemlemorzsával együtt, utána az egészet keverjük egybe.
A bekevert masszából formázzunk kis pogácsákat, majd süssük őket aranybarnára kevés olajon pár perc alatt, vagy sütőben, 180 fokon 20-30 perc alatt, félidőnél forgassuk át őket.
Fotó: Getty Images