Puha karfiolmuffin rengeteg sajttal a tésztájában: alig kell hozzá valami
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag
Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka
6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára
Salátával könnyed vacsora lehet ez a puha sós muffin, amely a karfioltól egészen könnyed és légies lesz.
Nem elég, hogy egészséges zöldség sül benne, de még liszt sem kell ehhez a sós muffinhoz, amelyet reggelire is nyugodtan ehetsz, de salátával könnyed vacsora is lehet. A muffint általában édesen sütik, pedig a formában bármi sülhet, akár sós nassolnivaló is. Ha szereted a pizzát, de nincs kedved pepecselni, keleszteni, akkor reprodukáld muffinformában sütve, csak össze kell keverni és mehet is a formába, majd a sütőbe.
Ha kicsit magyarosabb ízekre vágysz, akkor ezt a kolbászosat süsd meg, amelyet érdemes sok sajttal dúsítani. Karfiolból is készíthetsz muffint, hogy ne legyen száraz, a sajtot ne sajnáld belőle. Mivel liszt egyáltalán nincs benne, a szénhidrátszegény diétába is beilleszthető.
Sajtos karfiolmuffin
Hozzávalók 10 darabhoz
- 500 gramm karfiolrizs
- 1 kis fej vöröshagyma
- 250 gramm sajt (cheddar vagy gouda)
- 1 teáskanál bazsalikom (őrölt)
- 1 kávéskanál só
- 1 darab tojás (L-es)
Elkészítés:
Készítsük el a karfiolrizst, itt találunk hozzá egy receptet. A hagymát vágjuk apróra, a sajtot reszeljük le.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a karfiolrizst, az apróra vágott hagymát, a reszelt sajtot, a bazsalikomot és a sót. A tojást villával verjük kicsit fel, majd keverjük a karfiolos keverékhez
A masszát kanalazzuk muffinkapszlikba, picit nyomkodjuk le egy kanál hátával. Süssük 25 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Fotó: Getty Images