Spenóttal és sajttal töltött sütőtök: fantasztikus őszi fogás

Sajttal és spenóttal töltött sütőtök cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sütőtökből pompás lakoma készülhet, jó sok sajttal és spenóttal gazdagítva. A töltött sütőtök mutatós és finom étel.

Az őszi, téli szezon legnagyobb slágere a sütőtök, melyből tengernyi ízletes étel alkotható meg. A leggyakrabban sütőbe tolva készítik, így nagyon finom, és egyszerű az elkészítése is. De ha már sült tök, akkor töltve is érdemes kipróbálni, egyszerűen fantasztikus!

A sütőtöknek sokféle töltelék jól áll. Ha húspárti vagy, akkor bolognai raguval is gazdagíthatod, ha viszont elvagy hús nélkül, akkor jó sok sajttal és spenóttal próbáld ki. A sajttól, krémsajttól és a tejszíntől elképesztően krémes a töltelék, ízben pedig a fokhagyma uralkodik. Mutatós, finom, és tényleg nagyon egyszerű elkészíteni.

A hűvös napokon érdemes tervbe venni, és kipróbálni a töltött tököt, mert már az illata is elvarázsol!

Sajttal és spenóttal töltött sütőtök

Sajttal és spenóttal töltött sütőtök ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg sütőtök
  • 30 dkg spenót
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1.5 dl tejszín
  • 25 dkg krémsajt
  • 20 dkg reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

A sütőtököt alaposan mossuk meg, majd töröljük szárazra. Ezután vágjuk hosszában ketté, a magokat kanalazzuk ki.

A félbevágott tököket helyezzük tepsire, majd toljuk az előmelegített sütőbe 20-25 percre.

Míg a tök pirul, készítsük el a tölteléket. Az alaposan megmosott spenótot kevés olajon fonnyasszuk meg, közben sóval, borssal és fokhagymával ízesítsük. Ezután keverjük hozzá a tejszínt, krémsajtot és a reszelt sajt felét.

A tököt vegyük ki a sütőből, majd kanalazzuk bele a tölteléket, és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal. Ezután toljuk vissza a sütőbe 10-15 percre, míg a sajt szépen megolvad.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük