Krémesre sült sütőtök rengeteg sajttal – Villámgyorsan készen van
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Igazi téli fogás, még most készítsd el ezt a receptet, amelyet köretként, de akár főételként is ehetsz.
A sütőtök igazi őszi, téli étel, nemcsak a szezonalitása miatt, hanem azért is, mert színt visz a szürkeségbe. A vitamintartalma sem elhanyagolható, hiszen a sütőtök elképesztően egészséges. Javítja a látást, támogatja az immunrendszert és nem utolsósorban a daganatos betegségekkel is felveszi a harcot.
Rengetegféleképpen és változatosan használhatod fel, készülhet belőle krémleves, rizottó vagy csak süsd meg a sütőben. Ha pedig marad belőle, tésztához forgatva gyors ebédet is készíthetsz. Édesszájúak tegyék muffin, pite vagy akár sajttorta tésztájába a pürésített sütőtököt. Ahhoz, hogy a pucolása se legyen nehéz, jó, ha ezeket a praktikákat követed.
Ha pedig köretként tálalod, süsd meg sajttal, így a sós és a kicsit édeskés íz találkozik. Ha nem vagy annyira éhes, akkor akár főétel is lehet belőle.
Sajttal sült sütőtök
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 gramm sütőtök
- 150 gramm mozzarella
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A sütőtököt vágjuk félbe, egy kanállal kaparjuk ki a belsejét. Hámozzuk meg és kockázzuk fel. Tegyük egy hőálló jénaiba, spricceljük meg olívaolajjal, majd hintsük meg sóval és borssal.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A mozzarellát vágjuk össze, tegyük a sütőtök tetejére.
Süssük körülbelül 20 percig, majd azonnal tálalhatjuk.
Fotó: Getty Images