Krémesre sült sütőtök rengeteg sajttal – Villámgyorsan készen van

sajttal sütött sütőtökkockák cover ok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Igazi téli fogás, még most készítsd el ezt a receptet, amelyet köretként, de akár főételként is ehetsz.

A sütőtök igazi őszi, téli étel, nemcsak a szezonalitása miatt, hanem azért is, mert színt visz a szürkeségbe. A vitamintartalma sem elhanyagolható, hiszen a sütőtök elképesztően egészséges. Javítja a látást, támogatja az immunrendszert és nem utolsósorban a daganatos betegségekkel is felveszi a harcot.

Rengetegféleképpen és változatosan használhatod fel, készülhet belőle krémleves, rizottó vagy csak süsd meg a sütőben. Ha pedig marad belőle, tésztához forgatva gyors ebédet is készíthetsz. Édesszájúak tegyék muffin, pite vagy akár sajttorta tésztájába a pürésített sütőtököt. Ahhoz, hogy a pucolása se legyen nehéz, jó, ha ezeket a praktikákat követed. 

Ha pedig köretként tálalod, süsd meg sajttal, így a sós és a kicsit édeskés íz találkozik. Ha nem vagy annyira éhes, akkor akár főétel is lehet belőle. 

Sajttal sült sütőtök

sajttl sütött sütőtökkockák recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 gramm sütőtök
  • 150 gramm mozzarella
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanál
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A sütőtököt vágjuk félbe, egy kanállal kaparjuk ki a belsejét. Hámozzuk meg és kockázzuk fel. Tegyük egy hőálló jénaiba, spricceljük meg olívaolajjal, majd hintsük meg sóval és borssal. 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

A mozzarellát vágjuk össze, tegyük a sütőtök tetejére.  

Süssük körülbelül 20 percig, majd azonnal tálalhatjuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük